El documental que explica la travessa pel Canadà i Alaska d'una mare i una filla arriba dijous a Manresa

"This Mountain Life" va ser un dels films guardonats en el 36è Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

Frame del documental 'This Mountain Life'
Frame del documental 'This Mountain Life'
NacióManresa
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:59h
Aquest dijous, 13 de juny, la sisena edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya farà parada, com ja és habitual, a l'Auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa per projectar una de les pel·lícules premiades en el 36è Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. Es tracta de This Mountain Life, un apassionant documental que explica la història de la Martina i la seva mare Tania, de 60 anys, que un bon dia decideixen travessar Canadà i arribar a Alaska en una ruta de 2300 quilòmetres. Durant els sis mesos que dura la travessia, es troben, entre d'altres, una congregació de monges, un fotògraf enterrat per una allau, un apassionat alpinista, un artista de la neu o una parella que hi viu al mig del no-res des de fa 50 anys.

Guardonada amb el Premi BBVA al millor film de muntanya i amb el Premi FEEC a la millor fotografia, aquest film del director canadenc Grant Baldwin reflexiona sobre les diverses maneres d'enfocar la vida i intenta respondre una pregunta: què fa que hi hagi gent que ho sacrifica tot per anar-se'n viure enmig de les muntanyes?

La projecció a Manresa, que s'ha organitzat amb el suport del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB), començarà a les vuit del vespre i serà d'entrada lliure i gratuïta.

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1983, posa en competició, anualment, els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d'espectadors cada any. Per altra banda, el Cicle BBVA de Cinema de Muntanya té per objectiu acostar el festival en qüestió a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya.

El certamen està coorganitzat per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, en col·laboració amb els centres excursionistes de Catalunya.