Manrusionica supera amb un «excel·lent» la seva aposta per tancar la festa al Palau Firal

El festival aconsegueix traslladar al nombrós públic la seva voluntat de superar la música i el so i ser sensorial

L'escenari Fibracat de la Manrusionica ha omplert el frontal de la Seu
L'escenari Fibracat de la Manrusionica ha omplert el frontal de la Seu | Marc Sola
Nàstia Belyanina
09 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:03h
Manrusionica ha obert les seves portes al Parc de la Seu amb diferents novetats i amb el repte de fer-la sensorial. Les sessions al Palau Firal, en comptes de l'Stroika, eren la gran novetat, una novetat superada amb nota.

El festival electrònic ha donat el tret de sortida amb l'hora del vermut a l'espai gastronòmic amb menjar i beure, i omplint tots els seients i tallers per als més menuts i també per als adults, a ritme de house i disco-funk per cortesia d'Ivy Barkakati a l'escenari Thunderbitch.
 

El Parc de la Seu ha acollit les primeres hores del Manrusionica, amb taller i altres activitats Foto: Marc Sola


Part dels artistes convidats per Manrusionica com Louisahhh, Angel Molina o Solid Blake han participat a la plataforma musical Boiler Room, que pretén connectar la cultura club amb el seu públic a través de Youtube i altres canals. El fet d'haver-hi participat suposa un ascens en la reputació de l'artista convidat en qüestió.

A la tarda s'ha obert l'escenari de Fibracat, que ha tingut una resposta immediata. "Quan hem obert l'espai de la Reforma, la gent no s'ha repartit, sinó que n'ha vingut més" ha afirmat el director del festival, Alfons Rodríguez. En fer-se de nit ha començat el ja tradicional videomàpping amb les projeccions dels artistes visuals Gerard 3D, VPM, Dan Garotte, Adrián RW i Álvaro Studio, que han triomfat entre el públic. Els dos escenaris estaven plens i el trànsit de persones era constant. 
 

La Seu ha tornat a ser pantalla de videomapping. Foto: Marc Sola


El Palau Firal, la gran novetat

El mateix èxit s'ha repetit a les sessions que han tingut lloc al Palau Firal, realitzades per Averno Presents Finaversion3, The Hacker i Ángel Molina, tal com preveia Rodríguez, “les anticipades, normalment a Manresa no funcionen i hem venut quatre vegades més d'entrades anticipades que de costum. "Per tant, més o menys es pot dir que es farà ple", eren les expectatives de l'organitzador poques hores abans del trasllat d'escenaris.

El punt àlgid ha estat a les 4 de la nit, quan el Palau ha omplert els buits que quedaven amb persones de diferents edats i cultures urbanes, un ambient on hi predominava el lema de la música electrònica: la importància de la unió i el gaudi entre totes les persones en una festa.
 

El tancament de Manrusionica al Palau Firal ha estat la gran novetat. Foto: Marc Sola


Un Manrusionica excels, en el que ha tingut la seva importància les projeccions, els tallers i la il·luminació, detalls pels que es diferencia aquest festival en concret, oferint experiències sensorials i també funcionant com una eina didàctica per al seu públic, que cada any descobreix artistes que val la pena conèixer, tant emergents com reconeguts.

Aquest any n'hi han participat setze, que han posat a ballar a molts joves i adults de Manresa i deixant-los amb ganes de més Manrusionica els propers anys. Enguany, NacióManresa ha estat mitjà col·laborador del Manrusionica.