Sumem presentarà la seva candidata a l'alcaldia de Sant Salvador de Guardiola i el PSC decidirà

Si Junts per Sant Salvador de Guardiola i els republicans presenten els seus candidats, els socialistes, amb 2 regidors, decidiran el nou govern municipal

L'equip de Sumem Sant Salvador de Guardiola
L'equip de Sumem Sant Salvador de Guardiola | Sumem
Redacció
09 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:55h
Sumem, la formació vinculada a ERC de Sant Salvador de Guardiola, ha emès un comunicat per desmentir Junts per Sant Salvador de Guardiola quan ha dit que "prioritzen el pacte amb els republicans". Sumem assegura que en les dues reunions que han mantingut amb els portconvergents, en cap moment no els ha proposat cap pacte de govern. De fet, segons asseguren, en la primera els va traslladar la seva voluntat de "governar en minoria" i en la segona els van temptejar per arribar a acords puntuals com són els pressupostos i la gestió de la Sala.

En aquesta mateixa segona trobada, Sumem va traslladar a Junts per Sant Salvador de Guardiola la seva voluntat de presentar la seva cap de llista, Georgina Mercadal, "com a candidata a l’alcaldia", sempre entenent que mantindrien "el compromís", en cas que sigui investida, "de treballar colze a colze amb totes les forces que es vulguin sumar a un projecte de canvi".

Els republicans volen impulsar "els temes de participació i transparència, atenció a les persones i igualtat de gènere, sostenibilitat i bona gestió del medi ambient" i ho volen fer "amb totes les forces disponibles perquè estem convençuts que la suma de tots sempre beneficiarà el poble".

Aquesta decisió arriba després que Sumem hagi valorat que "el fet que Junts hagi perdut dos regidors, i per tant la majoria, indica que la gent del poble ha apostat clarament per un canvi", i que ha donat un "ampli suport" a les polítiques que proposen, "que no són tan properes com ho interpreten des de Junts".

Junts per Sant Salvador de Guardiola va treure 6 regisors i Sumem, 5. El PSC, que només va treure 2 regidors, serà qui decidirà l'alcaldia del municipi durant els propers quatre anys.