Campanya informativa per 300 comerços del carrer Barcelona, avinguda de les Bases i voltants

La campanya, que anirà del 17 al 20 de novembre, té per objectiu ajudar a millorar la qualitat del comerç de la ciutat

Redacció
13 de novembre del 2009
L’Ajuntament de Manresa portarà a terme, amb la col·laboració de l’àrea de Salut pública i Consum de la Diputació de Barcelona, una campanya informativa a uns 300 comerços de la ciutat sobre la normativa comercial vigent. L’objectiu és contribuir a incrementar la qualitat del servei que presta el comerç de la ciutat. La campanya es portarà a terme entre els dies 17 i 20 de novembre i se centrarà en els comerços de l’àmbit del carrer Barcelona, avinguda de les Bases i voltants.

Aquesta campanya ja es va portar a terme l’any passat a uns 400 establiments del centre i el Barri Antic. Igual que en la de l’any passat, enguany la campanya consistirà en unes visites en les quals tècnics informaran sobre els requisits mínims exigibles als establiments pel que fa a la informació als consumidors.

Més en concret, la campanya consistirà en donar informació, comprovar i donar assessorament sobre la normativa referent a horaris comercials, fulls oficials de reclamació, l’exhibició dels preus de venda al públic i els justificants de pagament, entre d’altres aspectes. La campanya no està vinculada a cap procés sancionador ja que té un objectiu únicament informatiu, d'assessorament i d'incrementar la qualitat del servei del comerç de la ciutat.

Paral·lelament, es distribuirà entre els establiments de la ciutat el Manual de bones pràctiques per als establiments comercials, que ha editat l’àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un document mitjançant el qual es presenten una sèrie de casos reals que poden constituir un bon exemple per al personal responsable dels establiments comercials, per tal de trobar estratègies que permetin l’adequació, millora i creixement del sector.
 
Aquesta campanya es deriva del compromís municipal, inclòs en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2008-11 de Comerç, de dur a terme un pla d'actuació en matèria de normativa comercial.