Estiu

Les Escodines presenten el seu Casal d'estiu infantil, un projecte de lleure creatiu, música i dansa

Es desenvoluparà durant el mes de juliol, de 18 a 20 h, i s'adreça a nens i nenes de 5 a 13 anys

per Redacció , 7 de juny de 2019 a les 20:28 |
Membres de l'AVV Escodines i l'Ajuntament | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l'arribada de l'estiu, Manresa ofereix diferents propostes de casals amb un munt d'activitats adreçades a infants i joves de la ciutat. Enguany, l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines, amb la col·laboració amb la regidoria d'Acollida i Acció Soci al de l'Ajuntament de Manresa, presenten una nova proposta: el Casal infantil d'estiu Escodines, un projecte de lleure creatiu, música teatre i dansa.

Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca dins el Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines, adreçada a tots els nens i nenes de 5 a 13 anys de Manresa i que es desenvoluparà durant de l'1 al 31 de juliol, de dilluns a divendres, de 18 a 20 h, a les instal·lacions del Casal de les Escodines i amb la presència d'educadors qualificats de les diferents disciplines que s'hi ofereixen.


Els detalls d'aquest nou projecte han estat presentats avui, al Casal de les Escodines, per la regidora d'Acció Social i Cooperació en funcions de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Santolaria; i la president de l'AVV Escodines, Carme Carrió. Hi ha assistit també la tècnica municipal Josefina Ramírez; i els educadors i professors Sebas Ayala, Marc Sierra, Ariadna Torres i Sílvia Blavia. En el projecte hi participaran també Anna Giralt i Joel Lliró.

Àngels Santolaria ha valorat de forma molt positiva aquest Casal que "suposa un canvi respecte al que es realitzava als darrers tres anys en format de berenar per cobrir les necessitats alimentàries durant el mes d'agost. Ara serà un projecte molt més inclusiu, obert als nens de tota la ciutat, i amb la voluntat que els nens es barregin i ho facin compartint la cultura, les arts escèniques i la creativitat".


Carme Carrió ha tingut paraules "d'agraïment" al treball realitzat els darrers anys per la regidora Santolaria "que sempre ens ha escoltat". Pel que fa al nou format de Casal, la presidenta de l'AVV Escodines ha subratllat que "aquest és un projecte per Manresa, que té la voluntat que sigui un espai compartit que s'allunyi dels guetos. Volem nens i nenes de totes les cultures, que comparteixin el dret a la cultura com a eix vertebrador d'amistat, de treball i de solidaritat, i sense tenir en compte la situació econòmica de cadascú".

Proposta innovadora per fomentar la cohesió social a través de la cultura

El projecte té l'objectiu de ser una proposta innovadora i de cohesió social amb la cultura com a eina per construir una societat més madura, més participativa, més corresponsable i democràtica. El casal pretén oferir als infants un espai de trobada a través de llenguatges compartits.

Aquesta proposta de lleure vol incidir en el conreu de disciplines que ajuden a millorar aspectes com són l'atenció, la concentració, l'esforç i la disciplina, uns factors lligats a l'aprenentatge escolar i que ajuden a assolir les competències bàsiques.

El casal d'estiu Escodines és obert a tothom, a tots els nens i nenes que volen gaudir de les emocions i els sentiments que els proporciona la música i les arts escèniques, la dansa, les manualitats i la creativitat i valoren la importància que té per la comunitat i per els mateixos el sentiment de pertinença reforçat pel treball artístic en comunitat.

Les inscripcions són gratuïtes i s'obren a partir de dilluns vinent, 10 de juny, al Casal de les Escodines, fins a esgotar les 40-50 places previstes (serà una llista oberta per cobrir les possibles baixes puntuals). 

Totes les activitats es faran als diferents espais del Casal i es preveu la realització a final de juliol d'un espectacle de teatre musical per posar colofó al Casal.

 

Participació