Els Àngels de Nit informaran els joves sobre consums i comportaments sexistes durant Manrusionica

Repartiran informació, aigües i preservatius en els diferents entorns del festival

Imatge d'arxiu d'Àngels de Nit
Imatge d'arxiu d'Àngels de Nit | AjM
Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:18h
Àngels de Nit intervindran aquest dissabte durant el festival Manrusionica entre les 23.30h i les 2.30h per informar els joves sobre consum d'alcohol i substàncies i donar consells per evitar comportaments sexistes. Els àngels voltaran pels diferents espais on es realitzarà Manrusionica, principalment al parc de la Seu, plaça de la Reforma i als carrers i entorns propers.

Prèviament a la intervenció, aquests joves que actuen com a àngels, han rebut una formació de 20 hores, al llarg de la qual han tractat les temàtiques de sexisme, consums i coneixement de substàncies com alcohol i altres drogues, afectivitat i sexualitat i LGTBI.

Aquest projecte es pot desenvolupar gràcies a la participació dels mòduls d'Integració Social i d'Animació Sociocultural i Turisme de l'institut Guillem Catà, ja que la majoria dels Àngels de Nit provenen d'aquests dos mòduls. Al llarg de tota la nit, els àngels repartiran aigües, preservatius i informacions diverses.

El projecte d'Àngels de Nit ha estat reconegut com una bona pràctica dins l'àmbit de joventut per l'associació catalana de professionals de les polítiques de joventut.

Àngels de Nit és un projecte que lideren les àrees de Joventut de l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages. Consisteix en un grup de joves que actua amb l'objectiu d'introduir “instants” reflexius en les conductes als espais d'oci nocturn, ja sigui a nivell de malalties de transmissió sexual, abús dels consums d'alcohol i altres drogues, comportaments sexistes, etc.

El principal objectiu dels Àngels de Nit és fomentar els hàbits saludables tant en els consums com en les conductes sexuals i relacionals entre els usuaris dels espais d'oci nocturn, així com també actuar en el cas de comportaments sexistes.