El CEIP d'Auro de Santpedor, entre els guanyadors de Consumópolis, sobre consum responsable

Hi han pres part 198 equips d'escoles i instituts de tot Catalunya

Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:03h
La directora de l'Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad, ha lliurat aquest divendres els premis de la 14a edició del concurs escolar sobre consum responsable Consumópolis als grups d'alumnes que han resultat guanyadors en la fase autonòmica. L'acte ha tingut lloc a la sala d'actes del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada a Barcelona, amb l'assistència dels guanyadors i els seus professors.
 
En l'edició d'enguany -desenvolupada sota el títol Per la teva seguretat, saps el que consumeixes?-, ha plantejat als nens i adolescent si realment coneixen les característiques dels productes que consumeixen. En aquesta edició, han participat 990 alumnes de centres educatius d'arreu de Catalunya, agrupats en 198 equips.
 
D'entre els 198 equips participants d'escoles i instituts de tot Catalunya, el CEIP d'Auro, de Santpedor, ha estat guanyador del 2n i 3r premis en la categoria d'ESO2. La resta de premiats han estat centres educatius de Premià de Mar, Tona, Lloret de Mar i Sant Celoni.
 
La finalitat del concurs és doble: d'una banda, sensibilitzar els alumnes de primària i secundària de la importància que les seves decisions de consum siguin conscients, crítiques, solidàries i responsables i, d'altra banda, fomentar la participació dels centres educatius en activitats vinculades a l'educació en consum.
 
Consumópolis té dues fases; una d'àmbit català i una altra d'àmbit estatal. En la fase catalana, organitzada i gestionada per l'Agència Catalana del Consum, des de l'Escola del Consum de Catalunya, els participants han hagut de superar un seguit de proves de caràcter pedagògic i lúdic, que han resolt per mitjà d'un joc web interactiu. A més, han hagut de fer un treball en grup consistent en la creació i disseny d'un producte o servei amb la corresponent etiqueta informativa amb les necessàries característiques des del punt de vista del consum.

Els guardonats amb el 1r premi de cada categoria rebran 1.000 euros per al centre escolar; 600 euros, en el cas del 2n premi, i 300, per als guanyadors del 3r premi. Els alumnes i els professors han rebut un diploma justificatiu de la seva participació en el concurs.
 
Així mateix, els grups que han rebut primers premis, participaran ara en la fase estatal del concurs que organitza el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, i competiran amb estudiants d'altres comunitats autònomes.
Arxivat a