Primàries insta ERC, Junts per Manresa i Fem Manresa a formar un govern independentista

Ha adreçat una carta a les tres formacions instant-les a arribar a un acord en el que "s'emmirallin altres poblacions del país"

Marc Olivé, cap de llista de Primàries Manresa
Marc Olivé, cap de llista de Primàries Manresa | Pere Fontanals
Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:36h
Primàries Manresa fa una valoració global dels resultats molt positiva per a l'independentisme a la capital del Bages, ja que s'ha passat de 17.967 vots a les municipals del 2015, als 22.289 vots a candidatures que es defineixen com a independentistes d'aquest 2019. Aquesta xifra s'acosta al sostre de 26.027 vots independentistes que hi va haver a les eleccions al Parlament del 21-D del 2017 a la ciutat de Manresa. Un dels principals objectius que s'havia marcat Primàries Manresa "era el de mobilitzar el màxim de votant independentista que tradicionalment vota a les eleccions al Parlament però que no es mobilitza a les eleccions municipals, i això sembla que en bona part s'ha assolit".

Tenint en compte, a més, que totes les formacions independentistes han crescut en el número de vots absoluts, Primàries Manresa creu que la millor forma de govern per abordar el mandat que comença a Manresa "és la d'un govern d'unitat independentista d'ERC, Junts per Manresa i Fem Manresa".

Primàries creu que un govern d'aquesta naturales "guanyaria solidesa, ja que agruparia 19 dels 25 regidors del consistori, de manera que les decisions que prengués tindrien un amplíssim suport social". Un segon element positiu que hauria de dur aquest govern d'unitat "és un increment de les relacions amb els municipis de la Catalunya Central, que són de colors diversos, la gran majoria dels quals governats per alguna de les tres forces que conformaria el govern". Això permetria a Manresa "exercir la seva capitalitat vehiculant les demandes del territori davant les institucions supramunicipals".

A més, l'aposta per un govern d'unitat independentista "hauria de servir perquè altres poblacions del país s'hi emmirallessin i repliquessin la iniciativa, de manera que es posessin les bases perquè arreu del territori hi hagués governs disposats a defensar la legislació emanada del Parlament de Catalunya".

És per tot això que Primàries Manresa en una carta enviada a les tres candidatures independentistes amb representació al consistori els demana "obertura de mires i sentit d'estat per tal d'iniciar converses per a la conformació d'un govern d'unitat independentista".