Junts per Sant Salvador de Guardiola vol un pacte amb Sumem, però els republicans guarden silenci

La formació vinculada a ERC, tot i ser la segona força, podria obtenir la majoria absoluta amb el PSC

Mario Vendrell, cap de llista de Junts per Sant Salvador de Guardiola
Mario Vendrell, cap de llista de Junts per Sant Salvador de Guardiola | JxCat
Redacció
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:54h
Junts per Sant Salvador de Guardiola ha expressat en un comunicat la seva voluntat de governar amb els 5 regidors que va obtenir en les eleccions municipals del passat 26 de maig. Un cop feta la valoració dels resultats electorals, en què Junts per Guardiola va obtenir més de 200 vots més que ERC i la victòria a cada una de les quatre meses, el partit que encapçala Mario Vendrell creu que té "la legitimitat per liderar el consistori i que seria difícil d'entendre per la ciutadania que la llista més votada no ho pogués fer”.

Després de la ronda de consultes amb la resta de grups, Junts per Guardiola admet que el fet de no haver obtingut la majoria absoluta "requerirà l'establiment d'acords amb les altres formacions, sempre a partir d'eixos programàtics". "Si amb majoria absoluta vam comptar amb la col·laboració i el diàleg de les altres forces, ara que no la tenim ho continuarem fent encara amb més motiu”, afirma Vendrell.

En aquest sentit, des de Junts per Guardiola es veu més factible, "tant per afinitat programàtica, com de model de poble i de país”, un pacte amb Sumem, la formació vinculada a ERC que ha obtingut 4 regidors. "Amb la cojuntura política actual, tant a nivell local com nacional, creiem que els nostres votants no entendríen que no ens poséssim d'acord amb Sumem” ha manifestat Vendrell. "Per això -segueix- la voluntat d'establir un pacte de govern amb Sumem, que vagi més enllà dels acords puntuals, continua estant sobre la taula”.

Pel que fa al PSC, que ha obtingut 2 regidors en el nou consistori, la formació guanyadora en valora positivament les converses mantingudes i es compromet a arribar-hi a acords puntuals en matèries concretes però sense entrar a formar part del govern municipal.

En la situació que ha quedat el consistori, Sumem podria jugar la carta d'un acord amb el PSC per arribar a l'alcaldia i deixar Junts per Guardiola a l'oposició. La formació republicana, en conversa amb NacióManresa, no ha volgut pronunciar-se sobre quina és la seva voluntat de cara a un futur acord.