El ressorgiment de l'històric Bou Brufat marcarà una Festa Major de Santpedor repleta de propostes

Música, cultura popular, gimcanes, espectacles d'animació infantil i la tradicional i divertida rivalitat entre colles mantindran el municipi dempeus fins dilluns

L'icònic Bou Brufat s'incorporarà a la imatgeria del poble de la mà del grup Bous de Foc
L'icònic Bou Brufat s'incorporarà a la imatgeria del poble de la mà del grup Bous de Foc | Bous de Foc
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:26h
La Festa Major de Santpedor, una de les més participades i esperades per a la gent del Bages i, en especial, per als vilatans del municipi, engegarà motors aquest divendres, 7 de juny, i no els aturarà fins el dilluns al vespre. A banda de les nombroses propostes musicals i lúdiques que s'oferiran al llarg d'aquests dies, la festivitat d'enguany incorpora un ingredient que la farà especial. Es tracta del Bou Brufat, protagonista històric de la imatgeria del poble que des del segle XIX no es deixava veure pels carrers.

Tal com explica Ona Bages, aquesta figura va aparèixer al municipi a mitjan segle XVIII en el marc de les Enramades de Corpus, una festivitat en la qual cada carrer organitzava activitats pròpies. En un d'ells, se celebrava l'enramada del Brou Bufat, que tenia com a protagonista el Bou Brufat, un bou de foc que escopia guspires. De fet, va ser aquest personatge l'espurna que va fer sorgir la colla Bous de Foc, que des dels anys 80 i fins ara, ha estat qui s'encarrega d'organitzar els diversos correfocs celebrats al poble.

I què seria d'una colla que va néixer precisament arran d'una figura fins ara desapareguda, si no s'esmercessin a recuperar-la? Els Bous de Foc ho tenien clar: res. I és per això que fa tres anys van decidir tornar a donar vida a aquesta icona santpedorenca, que es donarà a conèixer aquest divendres a dos quarts de nou del vespre i que se sumarà al bestiari que ja té el grup.

Per a tots els públics

Seguint en la línia dels programes anteriors, la Festa Major de Santpedor ha incorporat propostes lúdiques per a tots els gustos i públics. Cal destacar, per exemple, el 19è Torneig de Petanca Inclusiva; l'onzè concurs de paelles al sol i la sisena Gimcana Aborígen, dues activitats on es farà palesa la divertida rivalitat entre les diferents colles del municipi; l'espectacle infantil Circ Filixic, de la companyia Filigranes; les tradicionals i concorregudes Vaquetes maridades amb el Xupito de la Muerte; la mítica cercavila nocturna fins a Cal Llovet (que enguany s'acompanyarà de la xaranga Kriptonita); la matinal de cultura popular de diumenge (amb castellers, bastoners, geganters, grallers, els Bous de Foc i sardanes); la Festa Holy; la festa de l'escuma infantil i, no ens n'oblidem, la proclamació de la penya guanyadora de la Festa Major, dilluns al vespre.

Per a consultar el programa complet d'activitats, prem aquest enllaç.
Arxivat a