Les activitats d'estiu per a infants i joves de Creu Roja començaran el 25 de juny

Per començar les activitats, aquest cap de setmana Casal-Ot i JNA aniran de colònies amb 40 infants i adolescents a Comarruga

Redacció
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:29h
Creu Roja a Manresa atén durant tot l'any infants i joves, especialment en risc d'exclusió social, a través dels seus projectes Centre Obert Casal-ot, Ludoteca Ludugurus i Joves Nucli Antic (JNA). Les activitats d'estiu tenen com a finalitat donar una atenció continuada als infants i joves que participen als projecte durant el curs escolar i que, per la situació econòmica i familiar, no podrien assumir assistir a altres activitats d'estiu, quedant-se així, sense gaudir-ne com la resta de població de la mateixa edat.

Creu Roja ha programat diferents espais alternatius de lleure durant aquest període no escolar, ple d'activitats pensades segons l'edat i les característiques concretes del grup.

Al llarg de l'estiu s'atendran més de 150 infants i adolescents diferents de 3 a 17 anys. S'oferiran més de 50 activitats adaptades a cada grup d'edat i a les necessitats específiques de cada infant.

Per començar el clima de l'estiu aquest cap de setmana els infants i adolescents de JNA i Casal-Ot aniran de colònies a Comarruga on podran gaudir de la platja i moltes altres activitats, amb l'objectiu que els infants i joves puguin gaudir de l'experiència de compartir una nit amb els seus companys i companyes, activitat que normalment en queden exclosos a l'escola per motius econòmics.

Aquestes activitats es realitzaran del 25 de juny al 10 de setembre

La Ludoteca Ludugurus ha programat quatre setmanes d'activitats d'Estiu plenes de jocs i tallers, esports i moltes altres activitats. Les activitats van dirigides als infants de 5 a 14 anys i es realitzarà en horari de tarda la finalitat és garantir el dret al joc que es contempla a la Declaració dels drets dels Infants.
   
El projecte Joves Nucli Antic (JNA) desenvolupa en èpoques de vacances escolars activitats dirigides a infants i joves de 12 a 16 anys, tenint en compte que, és quan més temps lliure tenen, més activitats cal oferir-los. Durant aquest període es realitzaran activitats com: jocs d'aigua, jocs de taula, tallers, sortides, etc.

El Centre Obert Casal-Ot és un equipament socioeducatiu per infants en risc social de 3 a 12 anys    del barri vell de Manresa. Durant l'estiu ofereix un conjunt d'activitats per tal que aquests infants puguin tenir l'oportunitat de gaudir d'activitats lúdiques i diverses, ja que s'atén a famílies en situacions econòmiques complicades. Els infants podran gaudir tot l'estiu de tallers variats, jocs a la ludoteca Ludugurus, sortides a la piscina, jocs d'aigua, excursions diverses i circ entre d'altres.

Les activitats també van enfocades que els infants i adolescents adquireixin habilitats personals que els siguin útils per la vida com poden ser, anar en bicicleta o nedar. En aquest cas, Casal-Ot i JNA ofereix cursets de natació durant tot l'estiu pels seus participants.

Totes aquestes activitats no serien possibles sense l'ajuda del voluntariat, que acompanya, organitza activitats i dóna suport a les tasques diàries a les educadores dels diferents projectes.