Un nord-americà és la primera persona en fer el Camí Ignasià corrent, des de Loiola a Manresa

El jesuïta Ariel Laguilles fa els més de 650 quilòmetres corrent en vuit dies i mig

El jesuïta Ariel Laguilles, al centre, rebut pel direcvtor de la Cova i el regidor de Turisme
El jesuïta Ariel Laguilles, al centre, rebut pel direcvtor de la Cova i el regidor de Turisme | AjM
Redacció
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:08h
Ariel Laguilles, jesuïta i esportista nord-americà va ser rebut ahir a la Cova pel regidor de Turisme en fucnions de l'Ajuntament de Manresa i responsable de Manresa 2022, Joan Calmet, i el director de la Cova, Lluís Magriñà, que el van felicitar per haver completat corrent els més de 650 quilòmetres que separen Loiola de Manresa en un temps r ècord de vuit dies, 12 hores i 45 minuts.

L'objectiu de la proesa, com explica el propi Laguilles, és impulsar la ruta que va fer Sant Ignasi l'any 1522, per aquest motiu Varsity Sports & Educational Tours, que han donat suport logístic a l'atleta, ajudarà amb la recaptació de fons, la promoció i la infraestructura general de The Ignatian run.

Ariel Laguilles va créixer i estudiar a escoles d'educació jesuïta. Va assistir a Gonzaga College High School i a Boston College, on es va especialitzar en Sociologia i Estudis Hispànics. Després va viure a Managua (Nicaragua), com a voluntari jesuïta, ensenyant educació física i anglès. Posteriorment, va tornar a la Gonzaga High School on actualment ensenya espanyol i és el president del departament de Llengües Modernes. També és el segon entrenador de l'equip de camp a través.