Habitatge

La PAHC Bages anuncia que passa «a l'ofensiva» contra els fons voltor

La plataforma denuncia l'increment d'habitatges de la ciutat que han passat a mans d'aquestes "empreses especuladores" i "les dificultats" que es troben per interlocutar-hi

per Pere Fontanals , Manresa, 5 de juny de 2019 a les 11:49 |
Membres de la PAHC Bages davant del BBVA del Passeig després de la roda de premsa | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La PAHC Bages ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que passa "a l'ofensiva" contra els fons voltors davant l'evidència que cada vegada controlen més habitatges a la ciutat. Aquestes "empreses especuladores" que "juguen amb la vida de la gent" han incrementat el seu parc immobiliari a tot el país, "i també a Manresa", ha explicat Bernat Sorinas en roda de premsa.

Davant "la impossibilitat" de parlar amb els responsables "d'uns fons que són de Chicago o Nova York i que al nostre país no responen el telèfon ni els correus", la PAHC ha anunciat que portarà a terme les accions de pressió amb els bancs que els "donen cobertura, són accionistes o els han venut els habitatges". "Si són bons per tancar acords amb ells fent el vermut, també han de ser bons per aguantar la nostra pressió", ha advertit Sorinas.


A la vegada, Sorinas ha lamentat que l'administració "no hagi aprofitat" la fi de la bombolla immobiliària per adquirir habitatge "a baix preu" per garantir el dret a un sostre a tothom. "Per contra, han permès que s'imposi el capitalisme més salvatge, aquell que especula amb la vida de les persones", s'ha queixat.

Per això, la PAHC ha ofert les seves assemblees a la ciutadania que es pugui trobar amb un conflicte amb els fons voltor. "A Manresa hi ha un edifici sencer a la zona de Plaça Catalunya on, quan el fons s'ha quedat amb l'immoble, els ha pujat un 180% el preu del lloguer, i a prop del carrer Barcelona, l'edifici ocupat per joves emancipats també ha passat a mans d'aquests fons", ha explicat.


La Nadia i quatre famílies

Com a mostra, la Nadia ha exposat el cas que viu ella amb la seva família i tres famílies més "amb infants", al carrer Magnet de Manresa. "És tot un edifici que ha passat a mans de Divarian", explica, i es lamenta que "hem perdut l'interlocutor que teníem abans amb el banc i l'única eina que coneixen és la via judicial". En el seu cas ja té data de desnonament: l'1 de novembre, però entremig entra un altre actor, ja que el seu cas "ja es troba en la Taula d'Emergència Habitacional de l'Ajuntament, però no sé si hi serem a temps".

En aquest sentit, Sorinas ha reclamat als partits polítics locals que facin servir les eines que tenen "i que deixin de parlar de ciutat bonica i de les persones com hem escoltat durant tota la campanya, i es dediquin a multar els bancs i fons que tenen habitatge buit per especular".

 

Participació