La PAHC Bages anuncia que passa «a l'ofensiva» contra els fons voltor

La plataforma denuncia l'increment d'habitatges de la ciutat que han passat a mans d'aquestes "empreses especuladores" i "les dificultats" que es troben per interlocutar-hi

Membres de la PAHC Bages davant del BBVA del Passeig després de la roda de premsa
Membres de la PAHC Bages davant del BBVA del Passeig després de la roda de premsa | Pere Fontanals
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:55h
La PAHC Bages ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que passa "a l'ofensiva" contra els fons voltors davant l'evidència que cada vegada controlen més habitatges a la ciutat. Aquestes "empreses especuladores" que "juguen amb la vida de la gent" han incrementat el seu parc immobiliari a tot el país, "i també a Manresa", ha explicat Bernat Sorinas en roda de premsa.

Davant "la impossibilitat" de parlar amb els responsables "d'uns fons que són de Chicago o Nova York i que al nostre país no responen el telèfon ni els correus", la PAHC ha anunciat que portarà a terme les accions de pressió amb els bancs que els "donen cobertura, són accionistes o els han venut els habitatges". "Si són bons per tancar acords amb ells fent el vermut, també han de ser bons per aguantar la nostra pressió", ha advertit Sorinas.

A la vegada, Sorinas ha lamentat que l'administració "no hagi aprofitat" la fi de la bombolla immobiliària per adquirir habitatge "a baix preu" per garantir el dret a un sostre a tothom. "Per contra, han permès que s'imposi el capitalisme més salvatge, aquell que especula amb la vida de les persones", s'ha queixat.

Per això, la PAHC ha ofert les seves assemblees a la ciutadania que es pugui trobar amb un conflicte amb els fons voltor. "A Manresa hi ha un edifici sencer a la zona de Plaça Catalunya on, quan el fons s'ha quedat amb l'immoble, els ha pujat un 180% el preu del lloguer, i a prop del carrer Barcelona, l'edifici ocupat per joves emancipats també ha passat a mans d'aquests fons", ha explicat.

La Nadia i quatre famílies

Com a mostra, la Nadia ha exposat el cas que viu ella amb la seva família i tres famílies més "amb infants", al carrer Magnet de Manresa. "És tot un edifici que ha passat a mans de Divarian", explica, i es lamenta que "hem perdut l'interlocutor que teníem abans amb el banc i l'única eina que coneixen és la via judicial". En el seu cas ja té data de desnonament: l'1 de novembre, però entremig entra un altre actor, ja que el seu cas "ja es troba en la Taula d'Emergència Habitacional de l'Ajuntament, però no sé si hi serem a temps".

En aquest sentit, Sorinas ha reclamat als partits polítics locals que facin servir les eines que tenen "i que deixin de parlar de ciutat bonica i de les persones com hem escoltat durant tota la campanya, i es dediquin a multar els bancs i fons que tenen habitatge buit per especular".