«Nits», la reflexió entre el fet creador, el jo i la realitat que Jordi Alcaraz exposarà a Montserrat

La mostra s'inaugurarà aquest divendres a la Sala Daura i es podrà veure fins al 17 de novembre

L'artista Jordi Alcaraz
L'artista Jordi Alcaraz | Museu Montserrat
NacióManresa
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:35h
Aquest divendres, 7 de juny,  la Sala Daura del Museu de Montserrat serà l'escenari de la inauguració de Nits, una exposició de l'artista calellenc Jordi Alcaraz que aporta, tal com diu el seu comissari, Bernat Puigdollers, "una mirada lúcida i meravellada del món.

Amb Nits -que s'inaugurarà a dos quarts d'una del migdia- Alcaraz centra l'atenció en les coses subtils i imperceptibles, tot endinsant-se en l'abisme de l'intangible. En aquest sentit, i servint-se de materials ben diversos (com ara metacrilat, tinta o ferro) trenca, des del propi gènere, els límits de la pintura, l'escultura i el gravat. Des de la matèria evoca la idea encara no formulada, l'aura de l'objecte, transforma i deforma la realitat, la recrea i la pensa amb el tacte i les mans.

Hereva de la tradició artística catalana dels darrers cinquanta anys, l'obra d'Alcaraz està emparentada amb la ironia i la poètica de Brossa, la matèria de Tàpies i el caràcter eteri de Llena. L'exposició, que es podrà veure fins al 17 de novembre a la Sala Daura del Museu de Montserrat, farà trontollar el concepte de pintura comunament acceptat i endinsarà l'espectador en una reflexió entorn el propi fet creador, el jo i la realitat.