La Diputació lliura el projecte de construcció de la nova rotonda a l'entrada de Navarcles

S'ha dissenyat una rotonda de diàmetre exterior 26 metres, amb gorgera de 2,5 metres i cinc accessos que actua com a porta d'entrada al nucli del municipi

Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:50h
Plaça Dr. Fleming on anirà la nova rotonda
Plaça Dr. Fleming on anirà la nova rotonda | DiBa
La Diputació de Barcelona ha presentat a l'Ajuntament de Navarcles el projecte de construcció d'una rotonda a la BV-1221, carretera de Manresa, a l'altura de la plaça del Dr. Fleming, a l'entorn de la qual hi conflueixen els carrers Dr. Artigalà, Manresa i Balmes i el passeig Àngel Vivó, i per on hi circulen una mitjana de 10.041 vehicles al dia. L'objectiu del projecte és millorar l'accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat en general, donar continuïtat als itineraris de vianants, millorar la regulació del trànsit de vehicles i integrar l'espai de la plaça al teixit urbà.

S'ha dissenyat una rotonda de diàmetre exterior 26 metres, amb gorgera de 2,5 metres i cinc accessos que actua com a porta d'entrada al nucli de Navarcles. Per tal d'adaptar la rotonda a la complexa orografia de l'àmbit, ha estat necessari urbanitzar una part important del Passeig Àngel Vivó amb uns talussos al costat est que no han impedit que es generin important pendents a la calçada anular.
 

Projecte de rotonda a la BV-1221, carretera de Manresa, a l'altura de la plaça del Dr. Fleming, a Navarcles. Foto: DiBa


El projecte, que té un pressupost de 676.010 euros i un termini d'execució de vuit mesos, també inclou la construcció de voreres amb més amplada, zones d'estada i implantació de passos de vianants, l'ordenació de l'espai de la parada de bus, la renovació de la xarxa de drenatge de la carretera i sanejament dels carrers, així com la plantació d'arbrat viari i en zones d'estada amb reg, la substitució d'alguns elements de la xarxa d'aigua potable i de regants, a més de l'enderroc de l'antiga estació transformadora i el soterrament de línies elèctriques i telefòniques.