L'exposició guanyadora del Premi Infermeria i Societat 2018, al Selves i Carner a partir de dimecres

D'altra banda, al Casal de les Escodines hi farà estada l'exposició fotogràfica "Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric de Manresa"

Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:39h
La mostra fotogràfica 365 dies cuidant, programada en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Infermera, és la proposta expositiva que es podrà veure al Centre Cívic Selves i Carner a partir d'aquest dimecres, i fins al 28 de juny.

Visibilitzar i testimoniar la professió d'infermera

Es tracta d'una una mostra fotogràfica impulsada per la Junta d'Infermeria de la Fundació Althaia per visibilitzar i testimoniar la professió d'infermera i que ha esta guardonada amb el Premi Infermeria i Societat 2018 a la difusió i comunicació de la professió infermera que atorga la Fundació Infermeria i Societat, entitat vinculada al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

365 dies cuidant consisteix en una cinquantena de fotografies fetes pels mateixos professionals que copsa els valors centrals de la professió, com són el respecte, la humanitat, la proximitat i l'acompanyament que dediquen les infermeres als pacients. Les imatges transmeten el tracte respectuós, càlid i humà pel qual s'ha caracteritzat sempre la professió d' infermera, alhora que plasmen l'increment del nivell de tecnificació i professionalització.

La Junta d'Infermeria va organitzar la mostra l'any passat amb motiu del Dia de la Infermera amb el suport del servei de Comunicació d'Althaia i la col·laboració de Sant Andreu Salut, la Universitat de Manresa – Fundació Universitària del Bages i l'Institut Català de la Salut.

La itinerància de l'exposició per diferents equipaments de la ciutat de Manresa, ha passat per la biblioteca Ateneu Les Bases al maig de 2019, aquest mes de juny visita el Centre Cívic Selves i Carner, al setembre de 2019 es podrà veure al Casal de les Escodines i posteriorment a altres equipaments. L'any passat l'exposició es va exhibir a l'Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Universitària del Bages i a l'Hospital de Sant Andreu.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 16 a 21 h al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Barnat Oller, 14-16).

Visions del centre històric al Casal de les Escodines

Del 5 al 29 de juny, els ciutadans i ciutadanes tindran l'oportunitat de visitar per tercera vegada l'exposició Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric al Casal de les Escodines que ja es va poder veure al mes de novembre 2018 a l'Englantina i al març d'aquest any a l'Espai Jove Joan Amades.

L'exposició, promoguda pel Comissariat del Centre Històric de Manresa, presenta una mirada renovada sobre les realitats del Centre Històric de la ciutat i és un nou exemple de les iniciatives traçades pel aquest Comissionat alhora de buscar la complicitat de tots els agents en la missió de posar en valor el Centre Històric de la ciutat.

Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric és el resultat de la mirada de 5 fotògrafs, que han posar en valor el nucli identitari de la ciutat: Éder Pozo, Jordi Preñanosa, Mercè Rial, Jordi Roca i Xavier Serrano, testimonis d'una visió detallista i resumida en quatre idees: la llar, el lloc on viure; l'àgora, el lloc on trobar-se; la fàbrica, el lloc on crear i innovar; i el mercat, indret on es produeix l'intercanvi.

El Comissionat va detectar, mitjançant l'enquesta de percepció inserida en les votacions dels Pressupostos Participatius 2018, la necessitat de posar en valor noves visions crítiques i positives del Centre Històric. Per això va promoure aquest projecte fotogràfic que culminava en una exposició i l'edició de vuit postals com a mostra de les fotografies exposades, distribuïdes gratuïtament a diferents equipaments i establiments del programa Welcome de la ciutat i que també es poden trobar al Casal de les Escodines.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 21 h (excepte el 22 de juny) i de 10 a 14 i de 16 a 20 h al Casal de les Escodines (C/ St.Bartomeu, 50).