El Campus Gospel de Rajadell acostarà els grans cors d'Europa al públic

La quinzena edició del festival se celebrarà el 5, 6 i 7 de juliol

En dels tallers del Campus Gospel de Rajadell, amb un dels grans directors d'aquest estil musical, Bazil Meade
En dels tallers del Campus Gospel de Rajadell, amb un dels grans directors d'aquest estil musical, Bazil Meade | Estefania Escolà
Redacció
04 de juny del 2019
Actualitzat el 06 de juny a les 10:35h
El Campus Gospel de Rajadell arriba a les quinze edicions amb ganes de celebrar-ho. Es tracta d'un dels festivals referent de la música gospel de tot l'Estat i que enguany s'ha proposat acostar al públic els grans cors d'Europa. "Fins ara només hem portat artistes de referència nord-americans, cosa que ens impedia convidar cors grans per una qüestió bàsicament econòmica", ha explicat a l'ACN el director del festival, Ramon Escalé. Gràcies als contactes que el director ha fet a Londres i al festival One Heart, el cartell d'enguany comptarà amb dos grans cors europeus d'"altíssim nivell". Es tracta del Riga Gospel Choir, de Letònia, i els suïssos de SOVA Gospel Choir, un cor format per persones de més d'una vintena de nacionalitats.

El cap de cartell del festival serà l'americà Isaac Cates, "un de les figures més rellevants al gospel que es fa als Estats Units", ha explicat Ramon Escalé. Els concerts es completaran amb una actuació dels Messengers & Esclat Gospel Singers i Gran Cor del Campus. A més, cal sumar-hi els tallers, l'Escenari Obert i l'anomenat Sunday Service on Isaac Cates compartirà espai en plena natura amb Sabine Jacket, Kristine Paulina i Ramon Escalé. Els artistes oferiran l'espiritualitat dels ‘Church Service' dels diumenges al matí en les comunitats afro britàniques i caribenyes. 

Pel que fa als tallers, d'uns 120 participants, Escalé ha explicat que enguany es faran tallers "més especialitzats" i que siguin quelcom més que aprendre una cançó". Per exemple, hi haurà lliçons d'interpretació o encaminades a millorar la tècnica vocal, per exemple. "Volem que sigui com una petita universitat que permeti especialitzar-te", ha afegit.

Per Escalé, allò que fa especial el festival és la proximitat i la convivència que hi ha entre els participants durant els tres dies que dura. "Al cap i a la fi no podem oblidar que el Gospel es una música que parla de germanor, d'amor i de proximitat. Tot lliga molt", ha explicat. "Hi ha molta gent que ve al campus que potser no sap qui són els artistes però sap què hi trobarà", ha afegit Ramon Escalé.

Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de la pàgina web. Enguany s'ofereixen unes 125 places en uns tallers que començaran el divendres 5 de juliol al matí.