Els militants d'EUiA al Bages es mantindran al partit tot i la baixa de Nuet

El coordinador de la formació al Bages, Ricard Ribera, confia que l'actual direcció nacional continuï més enlla del Consell Nacional del 14 de juny

Ricard Ribera durant un acte de les passades eleccions municipals a Manresa
Ricard Ribera durant un acte de les passades eleccions municipals a Manresa | Fem Manresa
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:03h
"És lògic que Joan Josep Nuet hagi plegat de coordinador nacional d'EUiA i s'hagi donat de baixa de la militància després de l'enrenou d'haver-se presentat per ERC-Sobiranistes a les darreres eleccions al Congrés espanyol", raona el coordinador del partit al Bages, Ricard Ribera. "Confiem, però, que el seu equip continuï en la direcció nacional més enllà del Consell Nacional del 14 de juny i fins passades les eleccions de Catalunya, sigui quan siguin", apunta.

Malgrat que a ells no els agrada aquesta definició, els principals responsables d'EUiA al Bages serien nuetistes, entre les dues grans famílies que existeixen al partit comunista. De fet, durant les passades eleccions municipals, Joan Josep Nuet va acompanyar Fem Manresa -on EUiA compartia sigles amb la CUP i Som Alternativa- repartint programes a peu de carrer i en un acte obert al públic.

Ribera entén que la direcció del partit a nivell nacional és "l'equip" de Nuet, i que, per tant, no cal precipitar-se. El 14 de juny se celebrarà un Consewll Nacional d'EUiA que es preveu tens, entre, a grans trets, els partidaris de Nuet, i els partidaris de Mena. O el que és el mateix, entre els que aposten per marcar diferències amb l'àmbit dels comuns i buscar altres alternatives, i els que encara se senten còmodes a l'entron dels comuns.