El mític restaurant El Celler reobrirà les seves portes després de més de deu anys tancat

En el marc del 25è aniversari del Mas de la Sala, els propietaris de l'establiment han decidit tornar a posar-lo en funcionament per convertir-lo en espai multifuncional amb la gastronomia local com a pal de paller

Porta d'El Celler, a la Baixada dels Drets, actualment tancat
Porta d'El Celler, a la Baixada dels Drets, actualment tancat | Pere Fontanals
04 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:27h
Un dels restaurants mítics del Centre Històric de Manresa, El Celler, tornarà a posar-se en funcionament després que els seus propietaris el tanquessin l'any 2008. Inaugurat a la dècada dels 60 pels pares dels actuals propietaris del Mas de la Sala de Sallent, aquest establiment situat a la Baixada dels Drets va ser, durant els anys vuitanta i noranta, un dels precursors de la recuperació nocturna d'aquesta zona de la ciutat. Amb l'obertura, però, de l'Hostal del Camp (actual Mas de la Sala) el 1994, la família Sala-Blanch va convenir, l'any següent, deixar de donar servei al centre de Manresa per dedicar-se al restaurant de grans dimensions que havien adquirit. Des de llavors i fins el 2008 El Celler va seguir obert, però no de la mà dels seus propietaris.

Ara, gairebé onze anys després de veure'n, dia sí i dia també, les portes tancades, el proper dimecres, 12 de juny, es portarà a terme una inauguració sota invitació coincidint amb el 25è aniversari del Mas de la Sala: "creiem que és escaient fer un pas endavant per a intentar contribuir a la desitjada transformació i consolidació del Centre Històric de Manresa", explica la família, que ja avança que el concepte del renovat espai no serà el d'un restaurant convencional.

Coneixedors que properament es posarà en marxa el Centre d'Acollida de Pelegrins del costat del Museu Comarcal, i conscients que la ruta que faran els pelegrins que arribin a Manresa passarà pel davant d'El Celler, els del Mas de la Sala enfoquen l'obertura del nou local com un espai turístic que posi en valor i doni a conèixer el patrimoni gastronòmic del Bages.

Però no només això, sinó que seguint en la línia del Museu del Vermut de Reus, el que pretén la família Sala-Blanch és multifuncionalitzar l'establiment: "estem oberts a acollir actes culturals, a llogar l'espai i, evidentment, a donar sortida a les necessitats dels productors de la comarca", diuen, alhora que ressalten el plus afegit patrimonial que té l'edifici: "a banda que és molt antic, hi ha una premsa de vi i un pou d'aigua, i s'hi poden veure les diferents construccions d'arcs i de fonaments que sostenen els pisos del carrer Sobrerroca".

Nova seu del cicle Tastem el Bages

El mes de juny del 2017 des del Mas de la Sala es va engegar Tastem el Bages, un cicle de sopars per posar en valor la gastronomia, els productors i els cellers de la comarca. Entre d'altres, la iniciativa -que es va dur a terme mensualment durant un any seguit- va posar en contacte els comensals amb productors com els del Celler Sanmartí, els de les Arnaules, els de Casa Coll o els de l'Obaga de l'Agneta.

Després de l'èxit de la primera edició del cicle, ara els Sala-Blanch el tornaran a repetir, però en comptes de dur-lo a terme al Mas de la Sala el celebraran a El Celler. La primera trobada serà el 10 de juliol. I mentre no arribi el dia, tothom que ho vulgui podrà tornar a veure l'espai en el marc de l'acte d'inauguració, que tindrà lloc el dimecres 12 de juny a les set de la tarda i comptarà amb un tast de productes bagencs.