ERC i JxManresa coincideixen a afirmar que «seria difícil d'entrendre» que no arribessin a un acord

La primera reunió per explorar la formació d'un govern per a Manresa entre republicans i postconvergents s'ha allargat dues hores i mitja

Valentí Junyent i Marc Aloy en una imatge d'arxiu
Valentí Junyent i Marc Aloy en una imatge d'arxiu | AjM
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:12h
Els negociadors d'ERC i Junts per Manresa s'han trobat aquest dilluns durant dues hores i mitja per primera vegada després de les passades eleccions municipals que van atorgar la victòria als republicans per només 10 vots de diferència i van donar 8 regidors a cadascuna de les forces. La voluntat de totes dues delegacions era explorar la possibilitat de reedició del pacte de govern per als propers quatre anys.

Segons el comunicat conjunt que han emès les forces, el debat no ha entrat a discutir la fórmula de govern o el tema de l'alcaldia compartida que ha ocupat les notícies dels darrers dies. La voluntat de la reunió era, segons aquest comunicat, "explorar la formació d'un govern fort per a la ciutat".

Tant ERC com Junts per Manresa han compartit la diagnosi dels resultats electorals com la constatació que "la ciutadania valora positivament la tasca que han fet des del govern, format per les dues forces els últims tres anys i mig". 

A la reunió s'ha posat de manifest "que seria difícil d'entendre que no s'arribés a un acord per a la formació d'un govern conjunt per al proper mandat". "Un govern -segueixen reflexionant les formacions-, que parteix d'un pòsit important, pel balanç satisfactori de la feina feta, però alhora un govern que ha de significar un projecte renovat, ja que una bona part dels regidors i regidores s'estrenen en el càrrec". 

A la trobada també s'han repassat els principals punts programàtics d'ambdues candidatures, i s'ha evidenciat "una bona part de coincidències i la voluntat d'acostar posicions en les divergències".

Finalment, els participants han acordat convocar-se a una nova reunió encaminada a seguir treballant per aconseguir un acord per tenir un govern "fort i estable" a la ciutat.