El concert de gòspel solidari recapta prop de 6.000 euros per a l'acollida de refugiats a Manresa

L'esdeveniment organitzat per la Fundació Germà Tomàs Canet i protagonitzat pel Cor Gospel Sant Cugat aplega prop de quatre-centes persones a la basílica de la Seu

El cor Gospel Sant Cugat ha protagonitzat el concert solidari
El cor Gospel Sant Cugat ha protagonitzat el concert solidari | FGTC
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:54h
El concert de gòspel solidari organitzat ahir diumenge per la Fundació Germà Tomàs Canet va recaptar prop de 6.000 euros que es destinaran a millorar el programa d'acollida de persones refugiades que es porta a terme a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa. L'esdeveniment va reunir gairebé quatre-centes persones a la basílica de la Seu, que van poder gaudir en un entorn incomparable de la qualitat musical del Cor Gospel Sant Cugat, una formació d'una vuitantena de cantants plenament compromesa amb causes solidàries.

L'energia i l'emotivitat de la música gòspel van omplir una tarda que va servir també per donar a conèixer la tasca que la Fundació Germà Tomàs Canet, una entitat vinculada a l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, porta a terme a la ciutat de Manresa. I és que, a més del programa d'acollida de persones refugiades, la Fundació gestiona el servei de dutxes socials, que ofereix a persones sense recursos la possibilitat de dutxar-se i accedir a roba neta en condicions dignes, i el Mosaic, que treballa per promoure la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió i, especialment, a les que pateixen algun problema de salut mental.

Des de finals del 2017, la Fundació Germà Tomàs Canet ha atès prop de 250 persones sol·licitants d'asil que han arribat a la ciutat de Manresa. Es tracta de famílies amb fills menors que es troben en situació vulnerable, i que han hagut d'abandonar els seus països a causa dels conflictes armats, crisis humanitàries o situacions de persecució. En un primer moment, aquestes famílies s'allotgen a la Llar Sant Joan de Déu, on reben el suport dels professionals de la Fundació en tot el procés que comporta iniciar una nova trajectòria vital al nostre país.