L'Estiu Jove de Manresa torna farcit d'activitats per als mesos de juny i juliol

Amb òrbita jove, el torneig de vòlei platja a la plaça Major, les piscines nocturnes, una nova edició de l'Stalow Fest, la Manresa Express, i un munt d'activitats diverses...

Presentació de l'Estiu Jove de Manresa, aquest dilluns
Presentació de l'Estiu Jove de Manresa, aquest dilluns | AjM
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:56h
Manresa ja té tot a punt per a la celebració d'una nova edició de l'Estiu Jove, un programa impulsat per la regidoria de Joventut l'Ajuntament de Manresa, amb el suport d'entitats joves de la ciutat que uneixen esforços per tal d'oferir a les persones joves de la ciutat una oferta d'oci i lleure assequible i atractiva per als i les joves.

L'estiu és una període de temps que les persones joves poden viure noves experiències, un espai de gaudir dels amics i amigues així com per compartir noves vivències amb altres persones, creant així nous vincles, noves coneixences, molt important al llarg de l'adolescència i també en la joventut.

Enguany la programació proposa una vintena de propostes per als mesos de juny i juliol, algunes ja de les quals són tradicionals i força consolidades i d'altres són novetat d'aquesta edició com són Òrbita Jove, el taller concurs de còctels, Puigterrà Fest, la sortida a Port Aventura, el concurs Estiu Jove i el Mural la Kampana.

Tots els detalls d'aquesta edició han estat presentats aquest dilluns al migdia, a les instal·lacions de les Piscines Municipals, per la regidora de Cultura i Joventut en funcions de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; i diversos representants de les entitats juvenils col·laboradores: Jordi Guitart (Vòlei 6); Marc López (Murs Plàstics); Ferran Soler (Ass. Stalow fest); Cristina Sánchez (guanyadora del concurs del cartell Estiu Jove 2019); Laura Martin (CAE); i Jordi Vidal (Piscines Municipals).

Anna Crespo ha mostrat la seva satisfacció per la celebració un any més de l'Estiu Jove "una vintena d'activitats per gaudir de noves experiències, per gaudir amb els amics i amigues i conèixer les entitats jovenils". La regidora ha volgut destacar d'aquesta edició el projecte Órbita Jove, adreçat a joves de 13 a 16 anys, una nova proposta inclosa dins la programació d'Estiu Jove que té l'objectiu de reforçar el sentiment de pertinença a la ciutat i el coneixement dels diferents espais de Manresa i entorn.

Ferran Soler ha donat a conèixer la 5a edició de Stalow Fest que serà molt potent en aquesta edició amb un munt d'activitats durant el dia i amb un pla fort important com serà la desena edició de la final espanyola de "beatbox" i, per primera vegada, amb concerts nocturns al vespre, al Complex Vell Congost, amb grups com Ricky Hombre Libre, Santa Salut, Elane, Marta B & BX1D, Trio Psicosis i D.Mos.

Per la seva part, Marc López ha explicat també que, dins l'Stalow Fest, hi haurà com és habitual una exhibició de grafits a les parets de la pista de skatye "i que en aquesta edició els murals efímers tindran la participació sobretot d'artistes manresans".

Jordi Guitart ha recordat els detalls de totes les activitats vinculades al Volèi, tant el tastet de vòlei com la 13è edició del torneig sènior i el 3è torneig junior. Al seu torn, Jordi Vidal ha diut que la banyada nocturna d'aquesta edició es farà a les Piscines el 12 de juliol "per tornar a gaudir d'una remullada a la nit amb ambient, llums, música i servei de bar sense alcohol".

Laura Martín ha resumit dues propostes del CAE, amb la tradicional Manresa Exprés "que celebra la sisena edició i que ja té totes les places exhaurides" i la novetat del Puigterrà Fest, "10 hores d'activitats amb sopar popular i concerts d'Arlet i Cèlia".

El lleure com a eina de cohesió social

Amb les activitats incloses en el programa, es vol potenciar i promoure un lleure on es potenciïn les relacions properes entre els i les joves buscant així entorns de proximitat per tal de realitzar les activitats i així promoure la coneixença dels espais naturals i culturals propers.

En un moment on l'individualisme cada vegada és més present en les nostres vides, és valora com un eix important a treballar el fet de generar aquests espais de trobada i d'activitat on les persones joves poden experimentar construir noves relacions.

Amb aquestes activitats es vol promoure la cohesió social, ja que son activitats a un cost molt baix o bé gratuïtes, fet que facilita la participació de joves amb diferents situacions.

Un programa amb activitats proposades pels propis joves

Un dels eixos principals del Pla Local de Joventut és la participació, facilitant a al teixit associatiu juvenil la possibilitat de programar activitats però també promovent que les persones joves siguin partícips del programa.

En aquesta línia aquest any s'ha convocat el primer Concurs de la Imatge del cartell d'Estiu jove.

També a través del Keep Calm que es va realitzar als instituts, els i les joves podien proposar activitats i podien votar l'activitat que els agradaria que s'inclogués dins el programa d'estiu jove 2019.Amb aquesta participació es busca que les activitats siguin motivadores per a les persones joves i siguin ells i elles mateixes protagonistes del programa. Per aquest motiu aquest any és realitza la sortida a Port Aventura, tal i com ho van proposar i demanar.

Implicació de les entitats

Aquest programa està nodrit de moltes entitats que fan les seves propostes i amb col·laboració amb l'Ajuntament i de forma consensuada es desenvolupen. Cada any s'incorporen noves activitats i noves propostes o bé altres que es van arrelant a la ciutat com seria el cas del vòlei Platja a la plaça Major que aquest any ja arriba a la seva tretzena edició, o bé Marusiònica o la cinquena edició de l'Stalow Fest, un festival organitzat i promogut per a una entitat integrada per a persones joves.

Com cada any es compta amb la col·laboració del CAE, que aquest any conjuntament amb l'ajuntament de Manresa presenta: Òrbita jove, que es tracta d'un conjunt d'activitats per a joves de 13 a 16 anys. Aquestes activitats pretenen oferir a les famílies amb fills adolescents una proposta d'activitats de lleure educatiu i saludable.

- Programa de l'Estiu Jove de Manresa