El metge Toni Beltran presentarà, dijous a la FUB2, el seu llibre sobre lèxic sanitari en català

Ho farà a partir de les set de la tarda, acompanyat del president de la Junta comarcal del Bages del Col·legi de Metges, Jordi Aligué

Imatge de la portada del llibre 'Ensenya'm la llengua', de Toni Beltran
Imatge de la portada del llibre 'Ensenya'm la llengua', de Toni Beltran
NacióManresa
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:47h
Aquest dijous, 6 de juny, el metge especialista en Medicina Interna i en Medicina Familiar i Comunitària Toni Beltran serà a la sala d'actes de la FUB2 de Manresa per presentar Ensenya'm la llengua, un llibre que ha escrit, explica ell mateix, "per recuperar el vocabulari popular i col·loquial referit a la salut i les malalties, que fins fa pocs anys era viu".
 
"El lèxic del català referit a la salut i a les malalties està pioc i té unes quantes xacres derivades de l'estandardització de la llengua i de la influència del castellà. Els tirons i els desgarros guanyen presència a les consultes en detriment de les estrebades i carns esqueixades, i els chichons i els sarpullits de mica en mica passen davant dels nyanyos i les granissades", comenta.
 
La presentació d'Ensenya'm la llengua començarà a les set de la tarda i comptarà amb la presència de l'autor i del president de la Junta comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona, Jordi Aligué.