Els Castellers de Santpedor fan lluir el seu cinquè aniversari

La colla bagenca van descarregar dissabte el quatre de set

Els Castellers de Santpedor han descarregat un 4 de 7
Els Castellers de Santpedor han descarregat un 4 de 7 | CSantpedor
Redacció
02 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:00h
Els Castellers de Santpedor van gaudir d'una bona diada d'aniversari. El cinquè de la colla bagenca. Era una data marcada en color vermell al calendari. Una bona tasca de crida va tenir el seu èxit. Les dues darreres setmanes, el nombre de mans als assajos pujava dia rere dia i això va permetre a la colla de la camisa daurada fer bones proves que es van traduir dissabte a plaça. El quatre de set era l'objectiu. I l'objectiu va ser assolit pels Castellers de Santpedor. Té molt de mèrit arribar als set pisos a principis de juny. L'any passat, no va ser fins a finals de temporada que els bagencs no van descarregar un castell de la mateixa gamma. 

Va començar la diada, amb un cinc de sis. Un castell que servia per trencar el gel. La construcció la tenen molt apamada els Castellers de Santpedor i si bé el van haver de treballar per contrarestar els típics tremolins no va causar majors problemes. A la segona ronda hi havia el plat fort. El quatre de set va fallar un xic de mides i van decidir desmuntar-lo perquè el perill de caiguda era evident. Així que a l'hora de repetir-lo van optar per un sòlid quatre de sis amb agulla. Amb els ànims ben amunt, la colla de la camisa daura va tornar a intentar el quatre de set. La segona temptativa va ser la bona i l'eufòria es va desfermar a la plaça gran. Un vano de cinc (un pilar de cinc al centre i un pilar de quatre a cada costat) van arrodonir una gran tarda d'aniversari.

Van completar l'actuació els Sagals d'Osona i els Castellers de Castellar. Els osonencs, padrins dels Castellers de Santpedor, van descarregar un quatre de set, un tres de vuit i una torre de set. I els vallesans, van descarregar la torre de sis, el tres de sis amb agulla i el tres de sis. 
Arxivat a