Lledoners prepara les set cel·les que van ocupar els presos polítics pel seu eventual retorn després del judici

Malgrat que la decisió del trasllat depèn del Ministeri de l'Interior i del Tribunal Suprem, la presó de Sant Joan de Vilatorrada vol està preparada si es dona el cas

Imatge d'arxiu de Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart arriben al centre penitenciari de Lledoners el 4 de juliol
Imatge d'arxiu de Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart arriben al centre penitenciari de Lledoners el 4 de juliol | Josep M. Montaner
01 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:30h
El Centre Penitenciari Lledoners ha desocupat i està preparant les set cel·les que van ocupar els presos polítics independentistes al mòdul 2 entre juliol de l'any passat i aquest mes de febrer per si un cop celebrat el judici tornen a la presó de Sant Joan de Vilatorrada, segons ha confirmat NacióManresa de fonts properes al centre.

Un cop finalitzades les sessions testificals i de proves, el judici que es porta al Tribunal Suprem contra els líders independentistes finalitzarà després de l'última intervenció dels acusats, previsiblement el 12 de juny. A partir d'aquella data, i fins a la data en que es dicti la sentència, que segurament serà passat l'estiu, els lletrats demanaran el retorn dels presos a Catalunya.

Malgrat que la decisió del trasllat no depèn dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat, sinó del Ministeri de l'Interior amb el vist-i-plau del Tribunal Suprem, des de la presó bagenca no es vol deixar res a l'atzar i per això han desocupat i estan preparant les mateixes set cel·les que van ocupar durant aquells set mesos.

El Centre Penitenciari Lledoners es prepara, doncs, pel retorn de Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Forn, Rull i Turull, a partir de mitjans de juny.