La coral Escriny i la Terrassa 48 tancaran el cicle Convent de Santpedor diumenge

Interpretaran la "Passió segons Sant Marc" de Bach

Concert de l'Escriny i Terrassa 48 al Convent de Santpedor
Concert de l'Escriny i Terrassa 48 al Convent de Santpedor | Oriol Reguant
Redacció
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:07h
La Coral Escriny, dirigida per Marc Reguant, amb l'acompanyament de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i quatre cantants solistes interpretaran aquest diumenge dia 2 de juny, per segon cop, la Passió segons Sant Marc de J.S. Bach (a les 12h). És el segon dels dos concerts de la passió que porten al Convent els cantaires de la Coral sota el paraigües del cicle de música al Convent que organitza l'Ajuntament i amb un ampli suport popular per poder fer realitat el projecte.

I és que la Coral Escriny va impulsar una campanya de micro-mecenatge per finançar una tercera part de la producció musical de portar a Santpedor per primer cop aquest macroconcert de dues hores i mitja de durada. A la crida a participar com a mecenes si van unir un centenar de persones i es van recollir prop de 4.000 euros entre les aportacions d'amants de la música, amics de la Coral i altres entitats del poble. Segons explica la presidenta de l'entitat, Mònica Torras, la Coral que ve de celebrar els seus 50 anys, “ha aconseguit amb el suport de tothom mantenir propostes musicals de primer nivell”, però ha estat clau la complicitat de tothom perquè l'Escriny “és una formació amateur i preparar aquests programes ambiciosos comporten un alt cost difícil d'assumir després de les despeses que vam suportar al 2018 amb la celebració dels 50 anys”.

Després d'interpretar algunes de les obres més conegudes de la música coral (el Rèquiem de Mozart, el Messies de Händel o el Glòria de Vivaldi), la Coral Escriny ha tirat endavant aquesta primavera aquest projecte musical amb un altre dels grans compositors de tots els temps, J.S. Bach. En aquesta ocasió, es tracta d'una obra menys coneguda, però no menys interessant, en la qual el cor té un paper molt rellevant: la Passió segons Sant Marc, BWV 247. Repeteix a l'escenari amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb qui van interpretar el Rèquiem de Mozart a Santpedor. També compten per a aquest concert amb quatre solistes professionals. La soprano Belén Barnaus, professora de cant de l'escola de música de Santpedor; la mezzo Eulàlia Fantova; el tenor Aniol Botines i el baix Lluís Calvet. El primer dels dos concerts va aconseguir fer lluir el rètol de complet i diumenge es podrà escoltar per segon cop al Convent de Santpedor amb algunes entrades encara a la venda.

Un cicle consolidat

L'Ajuntament, per la seva banda, ha inclòs els dos concerts de la passió segons Sant Marc en el cicle de música al Convent en un esforç que ha resultat en un ampli programa musical aquesta primavera amb figures de renom que acompanyen a la coral en el cartell. El cicle el van obrir Llibert Fortuny i Mireia Farrés a l'abril i al maig hi va agafar el relleu un dels millors cors professionals de Catalunya: el cor Francesc Valls, un cor amb residència fixa a la Catedral i que participa setmanal cantant a les misses de la Sagrada Família. El cor va portar un concert de música sacra a capella sota la direcció de Pere Lluís Biosca i 12 cantants. La Coral Escriny i la Terrassa 48 amb el doble concert de la passió han arrodonit aquest cicle pel qual hauran passat, més de 850 persones.
Arxivat a