FIOM 2019

Els joves intèrprets seran els protagonistes del 9è Festival Internacional Orgue de Montserrat

El primer concert tindrà lloc el 22 de juny, i el darrer, el 24 d'agost

per NacióManresa, Montserrat, 31 de maig de 2019 a les 12:52 |
El jove Cor Cererols serà un dels convidats de luxe d'aquesta novena edició del FIOM | Promocional
El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat (FIOM) es posa a disposició de joves intèrprets i joves formacions singularitzades per la maduresa i musicalitat de les seves interpretacions. El programa d'enguany s'omple de joventut; presenta reptes i innovacions en molts aspectes, mentre s'obre a la recuperació del repertori. Sempre, amb l'exigència de presentar un programa d'alt nivell musical i caire internacional.
 

El FIOM 2019 començarà el dissabte 22 de juny amb el concert titulat Vivaldi a Montserrat: de les Quatre Estacions als concerts per orgue i orquestra. El jove talent, antic escolà de Montserrat, Joan Seguí, acompanyat i dialogant amb l'Orquestra de Cambra d'Andorra, sota la direcció del mestre Gerard Claret, presentarà els meravellosos concerts per orgue i orquestra d'Antonio Vivaldi, alternats amb alguns del famosos concerts de l'autor venecià.
 
El dissabte 20 de juliol, dins el capítol de grans solistes europeus, el jove i reconegut organista Thomas Ospital, titular del Gran Orgue de l'església de Saint Eustache de París, interpretarà obres del gran repertori romàntic. L'orgue Blancafort permetrà descobrir la mestria d'aquest jove intèrpret i meravellar-nos de la bellesa i la força del gran repertori organístic.
 

El primer dels dos concerts de l'agost, el del dissabte 10, tindrà com a protagonista el jove director i antic escolà de Montserrat, Marc Díaz. Ell, acompanyat del Cor Cererols i de l'organista (i també antic escolà) Arnau Farré, oferiran un concert d'homenatge al P. Anselm Ferrer (1882-1969), director de l'Escolania de Montserrat i compositor representant de l'escola Ceciliana a la nostra terra. Enguany fa cinquanta anys de la seva mort, i és per això que aquests joves intèrprets recordaran la seva figura amb composicions originals del religiós difunt. A banda de l'audició del dia 10, el Cor Cererols també prendrà part de la Missa Conventual del diumenge 11 d'agost, amb la interpretació de la Missa Abatialis, del P. Anselm Ferrer.
 
La darrera actuació del FIOM 2019 tindrà lloc el dissabte 24 d'agost i comptarà amb una intèrpret eslovaca, Monica Melcova, que juntament amb Juan Manuel Gómez, a la trompa, oferiran repertori per aquesta singular formació.
 
Cal recordar que tots els concerts del FIOM 2019 tindran lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, començaran a les nou del vespre, i tindran -com sempre- l'entrada lliure. Aquests espectacles musicals també es podran seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV, i també s'emetran a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.
 
El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l'Abadia de Montserrat, Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l'assessorament de l'organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l'Abadia de Montserrat.
 
El FIOM 2019 serà novament un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l'audició en l'orgue Blancafort (2010) d'alguns dels millors intèrprets de l'orgue de l'àmbit internacional.
 
 
 
 
 

 

Participació