Detenen un home que portava un gos perillós deslligat al costat d'un parc infantil al Passeig

L'animal va ser comissat ja que el seu propietari acumulava més deu infraccions, incloent atacs del gos a altres animals

Redacció
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:35h
Agents de la Policia Local de Manresa van detenir dijous a la tarda un veí de Manresa, de 35 anys, amb nombrosos antecedents, a qui van denunciar per diverses infraccions en matèria de tinença de gossos potencialment perillosos i el van imputar per un delicte de residència i desobediència a agents de l'autoritat.

Els fets van ocórrer a 2/4 de 6 de la tarda, quan agents de la Policia Local van observar un home assegut en una terrassa del Passeig Pere III, amb simptomatologia de trobar-se sota els efectes de l'alcohol, i que tenia al seu costat un gos de raça potencialment perillosa, sense lligar i sense morrió, amb l'agreujant de la proximitat d'un parc infantil ple de canalla.

Els agents van requerir l'home per tal que lligués l'animal i presentes la documentació necessària per poder conduir un gos d'aquest tipus, però va resultar que l'home no disposava de cap documentació.

En identificar-lo, els agents van constatar que l'individu no estava habilitat per conduir gossos potencialment perillosos, així com l'existència d'una ordre de comís de l'animal, per més de deu infraccions a la normativa de gossos, incloent-hi atacs de l'animal a altres animals. Per aquest motiu els agents van procedir al comís de l'animal, a la qual cosa l'home s'hi va oposar, desobeint els agents de forma reiterada i mostrant resistència activa, motiu pel qual va ser detingut i imputat dels delictes de desobediència i resistència.