Junyent assegura que no té problema a liderar l'oposició si no hi ha acord d'alcaldia compartida amb ERC

L'alcalde en funciona diu que se sent molt recolzat i confirma que seguirà liderant el projecte encara que sigui des de fora del govern

Valentí Junyent durant la trobada de Junts per Manresa d'aquest dijous
Valentí Junyent durant la trobada de Junts per Manresa d'aquest dijous | JxManresa
Redacció
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:28h
Junts per Manresa fa valer "l'empat" i insta ERC a afrontar la negociació del pacte per formar un nou govern municipal pel període 2019-2023, "partint de la base d'una alcaldia compartida". Aquest va ser el posicionament unànime de la trentena de persones que es van congregar dijous al vespre a la seu del PDECat a Manresa. A la reunió hi van participar els regidors sortints i entrants i una àmplia representació del comitè local.

Tothom va coincidir que, compartir l'alcaldia, seria "el més just, legítim i responsable" i suposaria respectar els 9.109 manresans i manresanes que van apostar "pel projecte i lideratge de l'alcalde Valentí Junyent".

Malgrat els resultats de les eleccions generals i del desgast natural que produeix governar durant 8 anys, la formació valora que "només es va quedar a 10 vots de ser la força més votada, d'un cens de 52.775 persones". A més a més, posen en valor que "va augmentar més de 1.000 vots respecte de les darreres municipals i es va empatar en nombre de regidors". Per tant, consideren que els resultats "són bons" i que els manresans en conjunt van votar per "continuar transformant la ciutat, compartint el govern i el lideratge".

Junts per Manresa està disposat a negociar un govern estable, "sempre que, l'empat tècnic que va reflectir les urnes, es traslladi en l'acord per una alcaldia compartida".

Junyent va assegurar que té "més força i il·lusió que mai" de seguir treballant de valent per la ciutat. I va deixar clar que no renunciaria a liderar el projecte de Junts per Manresa, sigui al govern o a l'oposició. Els assistents van aplaudir la seva decisió i el seu compromís.