Pacte de govern

Junyent assegura que no té problema a liderar l'oposició si no hi ha acord d'alcaldia compartida amb ERC

L'alcalde en funciona diu que se sent molt recolzat i confirma que seguirà liderant el projecte encara que sigui des de fora del govern

per Redacció, 31 de maig de 2019 a les 11:10 |
Valentí Junyent durant la trobada de Junts per Manresa d'aquest dijous | JxManresa
Junts per Manresa fa valer "l'empat" i insta ERC a afrontar la negociació del pacte per formar un nou govern municipal pel període 2019-2023, "partint de la base d'una alcaldia compartida". Aquest va ser el posicionament unànime de la trentena de persones que es van congregar dijous al vespre a la seu del PDECat a Manresa. A la reunió hi van participar els regidors sortints i entrants i una àmplia representació del comitè local.

Tothom va coincidir que, compartir l'alcaldia, seria "el més just, legítim i responsable" i suposaria respectar els 9.109 manresans i manresanes que van apostar "pel projecte i lideratge de l'alcalde Valentí Junyent".


Malgrat els resultats de les eleccions generals i del desgast natural que produeix governar durant 8 anys, la formació valora que "només es va quedar a 10 vots de ser la força més votada, d'un cens de 52.775 persones". A més a més, posen en valor que "va augmentar més de 1.000 vots respecte de les darreres municipals i es va empatar en nombre de regidors". Per tant, consideren que els resultats "són bons" i que els manresans en conjunt van votar per "continuar transformant la ciutat, compartint el govern i el lideratge".

Junts per Manresa està disposat a negociar un govern estable, "sempre que, l'empat tècnic que va reflectir les urnes, es traslladi en l'acord per una alcaldia compartida".

Junyent va assegurar que té "més força i il·lusió que mai" de seguir treballant de valent per la ciutat. I va deixar clar que no renunciaria a liderar el projecte de Junts per Manresa, sigui al govern o a l'oposició. Els assistents van aplaudir la seva decisió i el seu compromís.

 

Participació