La residència d'avis Sagrada Família estrenarà nous equipaments coincidint amb el seu 31è aniversari

Amb la voluntat de celebrar l'efemèride, s'ha organitzat una jornada de portes obertes per les instal·lacions residencials i un concert de fi de festa amb el grup Dilluns Barreja

La nova sala de fisioteràpia de la Residència Sagrada Família
La nova sala de fisioteràpia de la Residència Sagrada Família | RFS
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:14h
Aquest dissabte, 1 de juny, la residència d'avis de la Sagrada Família estarà de festa. I no només perquè celebrarà els seus trenta-un anys de vida, sinó perquè després de molts anys, els més de vuitanta avis i àvies que s'atenen (ja sigui com a residents, usuaris del centre de dia o en servei de menjador) podran gaudir de la totalitat de l'edifici situat al número 8 del carrer Vallès. I és que en un primer moment, quan la residència es va inaugurar l'any 1988, dels vuit pisos que componien el bloc, només dos feien la funció d'atendre la gent gran; en els altres sis hi vivien famílies i persones a títol individual.

Van anar passant els anys i el centre es va anar ampliant amb l'adquisició de nous pisos (del mateix edifici). Fins que va arribar un moment que dels vuit que hi havia, disposaven de sis. Ara, i fent cas del suggeriment del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de disposar de la totalitat de l'edifici, han aconseguit la fita. "Comprar i equipar els dos pisos que faltaven ens ha costat anys", explica Ramon Fontdevila, membre del Patronat, que assenyala que aquests nous espais no s'han concebut per fer créixer el nombre de places, sinó per "oferir més serveis als avis i àvies que s'atenen actualment". En aquest sentit, les dues plantes adquirides s'han transformat en una sala de fisioteràpia, en un saló de perruqueria i amb espais d'administració. Les obres també han servit per instal·lar noves calderes, "que garantiran el servei d'aigua calenta fins i tot en cas d'avaria", apunta Rossend Coll, president de la Fundació.  

Totes aquestes noves instal·lacions es donaran a conèixer aquest dissabte, 1 de juny, d'onze del matí a una del migdia, en el marc de la celebració del 31è aniversari de la residència; una celebració que també comptarà amb un concert del grup bagenc de folk Dilluns Barreja, que començarà a les quatre de la tarda i s'acompanyarà d'un berenar popular. 
 

El nou espai de la residència també comptarà amb espais d'administració Foto: RFS