El BAXI Manresa dona la cara tot i la derrota (98-75)

El primer quart ha obert una diferència insalvable a favor del Real Madrid

El BAXI Manresa no ha tingut opcions a Madrid
El BAXI Manresa no ha tingut opcions a Madrid | E. Cobos
30 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:31h
El BAXI Manresa no ha desentonat en el seu retorn als play-off. Tot i una diferència clara al marcador, els de Joan Peñarroya han donat la cara la majoria de partit. Cert que el primer quart ha pesat en excés i ho ha sentenciat tot per la via ràpida. Però l’equip manresà no s’ha enfonsat i ha evitat una derrota com la de la fase regular. Cady Lalanne ha estat un bastió que ha liderat l’anotació del seu equip. L’haitià ha sumat 26 punts. Guillem Jou ha estat un altre dels destacats. Toca ara tornar cap a casa i pensar en diumenge. Passi el què passi, una festa.

El BAXI Manresa ha començat el play-off amb Sergi Garcia, Iffe Lundberg, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic i Cady Lalanne. El Real Madrid ho ha fet amb Facundo Campazzo, Rudy Fernández, Jefrey Taylor, Anthony Randolph i Walter Tavares. Els manresans han començat encertats de cara la cistella rival. Tomàs i Lalanne situaven el 0-4 al marcador. El Real Madrid ha empatat malgrat la bona voluntat dels bagencs en defensa. El marcador es movia en guarismes baixos. Fins que els locals han afinat l’engranatge. Campazzo ha començat a repartir joc i ha disparat el seu equip en uns moments que el BAXI Manresa no culminava jugades que estaven ben trenades. Peñarroya, ben contrariat, ha reunit els seus jugadors (15-7, minut 6). Randolph augmentava la renda dels blancs per acumular un parcial d’11-0. Zubzic ha estat un recurs en atac que ha sumat dos triples seguits. A l’altre cantó qui sumava amb facilitat era el gegant Tavares.

El perill de repetir un marcador com el del partit de lliga regular començava a planar al Wizing Center només en deu minuts (29-15, minut 10). El BAXI Manresa volia evitar-ho. Una bona sortida ha provocat un parcial d’1-8 que rebaixava la distància a menys de deu punts. Podien haver estat encara menys si dues jugades amb posició còmode haguessin estat reeixides. No han tingut èxit i dos encerts de Jaycee Carrol i Gustavo Ayón tornaven a disparar el Real Madrid. Durant minuts, la renda local s’ha situat entre els deu i dotze punts. Guillem Jou ha aportat caràcter i evitava que la situació anés més enllà. Lalane ha estat un altre jugador que també ha sumat pel BAXI Manresa. L’haitià es mostrava com el pivot de referència que tot equip vol tenir. Tot plegat, no ha estat suficient per impedir que el Real Madrid incrementés el seu avantatge al descans (53-37).

Els bagencs han sortit millor a la segona part. Un parcial de 0-6 situava el BAXI Manresa a la frontera psicològica dels deu punts. Fabien Causeur ha carregat amb el pes del seu equip. El francès ha sumat els primers set punts del seu equip al tercer quart. Als bagencs els mancava continuïtat per poder espantar el seu rival. Un altre handicap eren les faltes personals dels jugadors de Peñarroya. No han trigat massa en estar en bonus. Afortunadament, els locals no estaven del tot encertats (66-51, minut 28). Però un equip com el Real Madrid sempre té uns minuts en què prem l’accelerador. En un obrir i tancar d’ulls el desavantatge manresà ha arribat als vint punts (78-58, minut 30). El partit estava ja sentenciat. Tot i això, els bagencs no han canviat la seva actitud. No només buscant una derrota el mínim possible. També per començar a preparar el segon partit. La idea era convidar els seus incondicionals a fer bullir el Nou Congost diumenge i, de passada, dir a Laso i companyia que hauran de suar si volen decidir la sèrie per la via ràpida. Lalanne continuava amb el seu partidàs. Els darrers minuts han estat per donar joc als més joves. El BAXI Manresa ha acabat amb David Òrrit, Dani Garcia, Guillem Jou, Yankuba Sima i Paco del Águila. Al final, 98-75 al marcador i primer punt per al Real Madrid.

La sèrie es trasllada a Manresa. Diumenge el Nou Congost serà escenari d’un partit de play-off vint-i-un anys després. Si venç el BAXI Manresa la sèrie tornarà a Madrid el dimarts 4 de juny. El dia que aquella increïble lliga farà vint-i-un anys. En cas de derrota, el BAXI Manresa començarà les vacances.