Manrusionica 2019 oferirà experiències sensorials més enllà de la música i el so

El Palau Firal s'estrena com a nou escenari nocturn, i es mantindrà com a centre neuràlgic la plaça de la Reforma i entorns, i com a punt culminant la projecció del videmàpping sobre la Seu

Lucía Alcaina, Valentí Junyent, Anna Crespo i Alfons Rodríguez durant la presentació de Manrusionica 2019
Lucía Alcaina, Valentí Junyent, Anna Crespo i Alfons Rodríguez durant la presentació de Manrusionica 2019 | AjM
Redacció
30 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:42h
La novena edició de Manrusionica arriba carregada de novetats, com ara l'estrena del Palau Firal com a escenari, que s'afegeix als que ja habitualment funcionen a la plaça de la Reforma i el parc de la Seu. El certamen, que tindrà lloc el 8 de juny, s'anomena ara Festival Sensorial de Música Electrònica, i pretén oferir al públic un ventall ampli de sensacions a través de la música electrònica i la llum, però també altres activitats, que enguany s'estrenen. NacióManresa és mitjà col·laborador del festival.

L'alcalde en funcions, Valentí Junyent, i la regidora de Cultura i Joventut en funcions, Anna Crespo, han acompanyat els responsables del festival, Alfons Rodríguez i Lucía Alcaina, en la presentació que s'ha fet aquest dijous a la tarda a la basílica de la Seu, on s'ha projectat el vídeo de presentació. Una de les novetats més remarcables de l'edició d'aquest any és que el Palau Firal serà l'escenari on, a partir de la 1 de la matinada i durant tot ala nit, hi haurà sessions de música electrònica, a càrrec de noms coneguts internacionalment, com ara The Hacker, "un artista que dèiem de broma que algun any portaríem, i hem pogut fer realitat aquell somni: és una llegenda de la música electrònica", diu Alfons Rodríguez", i també Ángel Molina, considerat un dels millor s DJ del panorama europeu, entre altres. 

En les anteriors edicions, la sala Stroika era l'escenari del final de festa, de nit i matinada però aquest any "estem satisfets d'haver pogut crear un univers específic per a Manrusionica al Palau Firal", diu Rodríguez. Hi haurà busos d'anada i tornada del centre durant tota la nit. Les entrades per a aquesta part final del festival ja són a la venda a la pàgina web del festival.

Com és habitual, el centre neuràlgic de Manrusionica serà a l'escenari de la plaça de la Reforma, on per segon any consecutiu, "posem el nostre gra de sorra a la igualtat de gènere fent que totes les artistes que hi actuïn siguin dones", explica Lucía Alcaina. En aquest mateix espai, el màpping sobre la basílica de la Seu tornarà a proporcionar la imatge més icònica del festival. Pel que fa a la música, Alfons Rodríguez remarca que aquest any s'ha fet un esforç especial per oferir propostes "molt ballables i que no siguin molt ‘dures' sinó digeribles per al gran públic".

Més enllà de la música i el so, el festival arriba carregat d'altres novetats per tal que "la gent no només vingui a ballar, sinó a viure una experiència i també a aprendre", diu Alfons Rodríguez. Hi haurà una zona on poder tocar instruments electrònics; la possibilitat d'experimentar amb elements de realitat virtual; una xerrada a càrrec de Hand Solo, un jove que va crear amb peces de Lego una pròtesi per al seu braç; es podran provar les ulleres de realitat virtual Oculus Quest ; i es farà també un tast de vins a cegues amb diverses tipus de música. També hi haurà gastronomia diversa, especial per a cada hora del dia, amb la col·laboració de diverses empreses i institucional.

S'ha de destacar també, en aquest marc d'activitats paral·leles, que durant la setmana prèvia al festival, l'artista Anna Taratiel, ‘OVNI', pintarà un mural entre el carrer Alfons XII i la Reforma. Es tracta de l'artista que fa uns mesos ja va pintar un gran mural colorista a la placeta de la Mel de Manresa.

En la presentació d'aquesta tarda, la regidora de Cultura i Joventut en funcions, Anna Crespo, ha remarcat el fet que els organitzadors "no paren d'oferir noves propostes i reinventar el festival". Al seu torn, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha recordat que el festival "porta incorporat el nom de la ciutat i és un element de projecció innegable", ha posat en valor les novetats per continuar atraient un públic nombrós, i ha recordat el suport de l'Ajuntament al certamen "des del minut zero". L'alcalde ha destacat que la Seu tornarà a ser escenari principal del festival, després de la clausura de la capitalitat cultural amb l'exitós espectacle "Lux mundi", i ha desitjat molt èxit al festival, que el temps acompanyi i "que en puguem continuar gaudint durant molts anys".