Presó

CCOO denuncia dues agressions d'interns a funcionaris a Lledoners el passat cap de setmana

Les agressions es van produir al departament on els presos es troben el primer grau penitenciari sota màxima vigilància

per Pere Fontanals, Sant Joan de Vilatorrada, 30 de maig de 2019 a les 19:59 |
Indicador al Centre Penitenciari Lledoners | Pere Fontanals
CCOO denuncia que el passat cap de setmana dos treballadors del Centre Penitanciari Lledoners van ser agredits per dos interns al DERT, el departament on es troben els presos que estan en primer grau penitenciari, en règim de màxima vigilància, sigui per la seva perillositat o per mesures disciplinàries internes.

Dissabte, un funcionari va poder evitar l'agressió d'un intern que se li tirava a sobre, segons han explicat les fonts sindicals, i diumenge un altre funcionari va rebre dos cops de punt d'un altre pres i va requerir atenció mèdica.


El sindicat exigeix al departament "voluntat política", no bloquejant el grup de treball d'agressions i considerant els funcionaris com a agents de l'autoritat. CCOO recorda que les xifres evidencien un creixement "continu i desorbitat" de les agressions a la presó de Sant Joan de Vilatorrada.


Aquest increment, valora, es deu a aquesta política "que ignora la virtut de la dissuasió i no desincentiva l'ús de l'agressió per part dels interns, el creixement salvatge i desorbitat del nombre d'incidents violents, i del nombre de baixes de treballadors penitenciaris catalans".

 

Participació