Què se n'ha fet dels jugadors del darrer play-off que va jugar el Bàsquet Manresa?

On són Jones, Lázaro, Capdevila, Creus, Sallier, Vázquez, Alston, Moraga, Montañez, Lisard i Singla?

Brian Sallier, Derrick Alston i Herb Jones
Brian Sallier, Derrick Alston i Herb Jones | ACB
30 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:58h
Tothom recorda la història del play-off que van jugar Manresa i Madrid fa vint-i-un anys. Molta gent sabria dir encara quins eren els jugadors que estaven sota les ordres de Luis Casimiro. Però què han fet després? La majoria segueixen amb lligams amb el món del bàsquet.
 
Herb Jones: Va seguir un any més al Bages. Jones va allargar la seva carrera fins als 41 anys disputant una lliga d'estiu a la zona de Cincinati. A nivell professional, el darrer que se'n sap és que treballava en una empresa de distribució anomenada Westchester Distribuiting i que és l'entrenador d'un equip d'una lliga menor als Estats Units

Jesús Lázaro: Va marxar cap a Màlaga després de guanyar la lliga. Posteriorment, entre altres destins, va tornar dos cops a Manresa. Però en el segon no va arribar a jugar. Un cop retirat, va saltar a les banquetes com a assistent de diversos equips com Clínicas Rincón, Obradoiro i Múrcia. Actualment, és director esportiu a la seva Còrdova natal.

Pere Capdevila: Va seguir dos anys a Manresa després de guanyar la lliga. Amb el descens a la LEB, va fitxar pel Gran Canaria però no va tenir sort i a mitja temporada va signar pel Lleida. Es va enfrontar al seu exequip i el va fer pujar a l'ACB. Després de jugar uns anys més va fer el salt als despatxos i es va convertir en director esportiu del Bàsquet Manresa. Més tard va fer el salt a la base del Barça.

Joan Creus: Es va retirar un any després de guanyar la lliga. Després ha fet una mica de tot: director esportiu del Bàsquet Manresa, col·laborador de mitjans de comunicació, membre del cos tècnic de la Federació Espanyola i director esportiu del Barça. 

Brian Sallier: Va acompanyar Lázaro a Màlaga per iniciar un periple per diferents clubs de la lliga ACB i la LEB. Quan va deixar de jugar a bàsquet va tornar a l'estat de Texas i va obrir un negoci del món de les assegurances.

Paco Vázquez: Un altre jugador que es va quedar després de guanyar la lliga i va abandonar el Nou Congost amb el desens a la LEB. Màlaga, Badalona, Bilbao i Lleida, aquest darrer a la LEB, van ser els seus equips posteriors. Amb els bilbaïns va jugar una altra final de l'ACB. Després va començar una carrera com a entrenador assistent. Actualment, és el segon d'Ibon Navarro a Andorra. 

Derrick Alston: La bona temporada a Manresa el va catapultar al Barça. València, Madrid i Lleida van ser les altres etapes ACB del pivot nord-americà. Després es va convertir en un rodamon que el va dir a França, Rússia, Turquia i Argentina. Va tastar l'NBA com a membre del cos tècnic dels Houston Rockets. Dos anys després va passar a ser assistent dels Wetchester Kings, equip vinculat als New York Nicks.

Quique Moraga: Va jugar cedit pel Barça i el seu club d'origen el va reclamar en una decisió que ningú va entendre però que va ser gairebé un favor. Poc mesos després va marxar a Itàlia i després a Girona. Amb els gironins i va ser cinc anys i va fer alguna bona campanya. Acabada aquesta etapa, va apurar els seus dies de bàsquet en equips de la LEB i LEB-2. Es va retirar al seva Sabadell natal. 

Roman Montañez: Ha viscut tres etapes al Bàsquet Manresa. Enmig, una llarga trajectòria a l'ACB que l'ha dut a ciutats com Valladolid, Girona, Bilbao, Fuenlabrada i Andorra. Es va retirar al Nou Congost l'any 2017 i de seguida va passar a ser el director esportiu de l'entitat. Un ascens i una classificació pels play-off és el seu bagatge d'una etapa encara curta. 

Lisard González: Va ser temporer a Vitòria quan va marxar del Bages. Poc després, va alternar la lliga LEB i la portuguesa. Lisard no va perdre mai el cuquet del bàsquet i va seguir jugant a nivell no professional amb diversos clubs catalans de lliga EBA i Copa Catalunya. Poca cosa més se'n sap. 

Jordi Singla: Dels pocs jugadors que han jugat només en un sol club. Va ser el capità durant molts anys i és encara qui més cops ha dut la samarreta vermella. Quan va deixar les pistes es va establir pel seu compte i va muntar un negoci del món de la construcció però allunyat dels grans contractes. Amb l'arribada de Josep Sàez a la presidència es va convertir amb vicepresident esportiu. 
Arxivat a