ERC radicalitza la seva victòria: «Els conills tècnics no existeixen, i els empats tècnics tampoc, hem guanyat»

Els republicans atribueixen a un "relat interessat" la informació que va publicar NacióManresa sobre la possibilitat de fer un govern amb Junts per Manresa amb alcaldia compartida

Marc Aloy dirigint-se als simpatitzants d'ERC la nit electoral
Marc Aloy dirigint-se als simpatitzants d'ERC la nit electoral | Aina Font Torra
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:08h
El candidat d’ERC a l’alcaldia de Manresa i guanyador de les eleccions, Marc Aloy, ha agraït la confiança que 9.119 persones han donat a la seva llista. Després del recompte oficial d’aquest dimecres als jutjats de Manresa, finalment són 10 vots els que separen els republicans de Junts per Manresa, un menys que el resultat provisional de la nit electoral.

Amb aquestes xifres sobre la taula, Aloy ha negat que hi hagi cap “empat tècnic” –tot i que la diferència és de 10 vots sobre un cens de 52.800- i entoma “la responsabilitat de formar govern”, tal i com va fer a la nit electoral. De fet, el president de la secció local d'ERC, Ramon Fontdevila, com a bon lletrat, ha tirat de metàfora "igual que no existeixen els conills tècnics, no hi ha empats tècnics, hi ha conills i hi ha empats... i això no és un empat, hem guanyat".

Els republicans no han volgut parlar de pactes, malgrat que davant de la insistència d'altres mitjans, han atribuït la notícia de NacióManresa sobre la "remor" per compartir l'alcaldia amb Junts per Manresa a un "relat interessat" del diari, suposadament amb la força conservadora.

Aquesta tarda s’ha convocat una assemblea amb els militants per debatre els moviments que ha de seguir el partit per formar govern. A partir d’aquí es començaran els contactes amb les formacions i la primera reunió serà amb Junts per Manresa.