El recompte final ratifica la victòria d'ERC a Manresa, però redueix la diferència amb JxCat a només 10 vots

La Junta Electoral de Zona ha atribuït a Junts per Manresa 2 vots més dels que tenien, i 1 més als republicans

Marc Aloy, cap de llista d'ERC a les passades eleccions municipals
Marc Aloy, cap de llista d'ERC a les passades eleccions municipals | Aina Font Torra
29 de maig del 2019
Actualitzat el 30 de maig a les 15:42h
Els resultats definitius de les eleccions municipals del 26-M a Manresa han reduït, finalment, la diferència entre ERC i Junts per Manresa a 10 vots, un cop comprovades les actes i revisats els vots nuls. La Junta Electoral de Zona ha atorgat 2 vots més a Junts per Manresa i 1 vot més a ERC respecte del recompte provisional de diumenge, de manera que ERC suma un total de 9.119 vots i Junts per Manresa en suma 9.109.

D'aquesta manera es confirma la victòria d'ERC a les eleccions municipals per primera vegada des de fa més de 85 anys, per 10 vots, en comptes d'11 com havia sortit del primer recompte. També el PSC va sumar 2 vots més a les dades provisionals

Les Juntes Electorals de Zona han portat a terme a tot l'Estat aquest dimecres al matí la comprovació i recompte definitiu de les actes i els vots nuls per determinar els resultats finals. A Manresa, aquesta jornada ha recobrat especial interès per la poca diferència de vots entre ERC i Junts per Manresa, que era només d'11. Finalment, però, no hi ha hagut cap variació ni pel que fa a les majories, ni tampoc en el moviment de regidors assignats a cada força.

Navàs i Monistrol de Calders

La Junta Electoral de la Zona de Manresa ha revisat el recompte de les altres poblacions de les comarques del Bages i el Moianès on Monistrol de Calders i Navàs eren els altres dels punts calents.

A la població bagenca, la CUP s'havia imposat per 3 vots a ERC, segons el recompte provisional. En aquest cas, el recompte no influïa en el número de regidories, però sí que podria determinar quina era la primera força i quina la segona.

En canvi a la població del Moianès, on la CUP havia guanyat per 4 vots a Junts per Monistrol, al quedar només aquestes dues forces amb representació, la que guanya s'emporta el regidor que dona la majoria absoluta, encara que sigui per només 1 vot.

En tots dos casos no hi va haver modificació dels resultats provisionals, i la CUP es va imposar tant a Navàs com a Monistrol de Calders.