Els 10 anys del taller de fotografia a Lledoners, en una exposició a la Casa Lluvià

L'acte inaugural serà aquest divendres a les 11 del matí i la mostra es podrà veure fins al 15 de juny

Fotografia de la mostra que s'exposarà a la Casa Lluvià
Fotografia de la mostra que s'exposarà a la Casa Lluvià | CP Lledoners
Redacció
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:39h
Aquest divendres, 31 de maig a les 11 del matí, s'inaugurarà una exposició per visualitzar els 10 anys d'existència del taller de fotografia de la presó dels Lledoners que imparteix Maria Vernet. La mostra, que estarà ubicada a la Casa Lluvià, es podrà visitar fins al 15 de juny i aplega treballs, projectes i molt material elaborat pels presos, editat i exhibit en les Primaveres a Lledoners.

Els 10 anys del taller de Fotografia de Lledoners inclouen sèries com: les cartes del Tarot (projecte fotogràfic de les cartes, basat en l'atrezzo i l'estètica visual de cada dibuix, amb tècnica d'edició d'imatge i també amb fotografia estenopeica sobre negatiu positivat amb el procés alternatiu de Vandyke), la baralla dels animals (projecció de l'animal salvatge al propi cos; imatge digital i positiu en cianotipia), la Màscara (motlle dels propi rostres amb alginat i positivat en guix per crear un bodegó- autoretrat), el selfi (autoretrat editat al lloc del món on t'agradaria poder viatjar), Cos i Natura (fusió del cos amb la natura), l'expressió del Jo en 6 imatges ( jo sóc, veig, expresso, estimo, puc, sento i existeixo) positivades amb la tècnica de processos alternatius de la Cianotípia sobre llençols reciclats del centre, entre d'altres.

La importància de la tècnica és vital en tota disciplina, però de la mà de l'expressió profunda, el sentit de la creació omple els dies de qualitat cultural. A dins i fora de la presó. En tot procés creatiu i en la vida les oportunitats són bàsiques per la transformació.