clàssica

La Banda Simfònica del Conservatori de Música actuarà al Conservatori diumenge

Al concert, dirigit per Àlex Pons, s'interpretarà "La espada de fuego", "Ivanhoe" i "Tom Sawyer", en la primera part, i "Díptic del Tirant" i "Cape Horn", a la segona

per Redacció, 29 de maig de 2019 a les 15:25 |
Banda Simfònica del Conservatori de Música de Manresa | AjM
Aquest diumenge, 2 de juny, els amants de la música èpica tenen una cita ineludible al Teatre Conservatori per gaudir del concert que oferirà la Banda Simfònica del Conservatori de Manresa, dirigida per Àlex Pons. Tres solistes i una seixantena de músics es confabularan per omplir la sala gran d'acords i pentagrames que narraran la història de Tirant lo Blanc, Ivanhoe i Tom Sawyer.

El concert començarà a les 6 de la tarda i estarà dividit en dues parts.


El programa

Primera part

La espada de fuego. Marcha simfònica. Op.19 - J. Blesa Lull

Ivanhoe - B. Appermont


Tom Sawyer Suite. Cinc escenes de Mark Twain. Op.27 - F. Cesarini
I. Tom Sawyer.
II. Huckleberry Finn.
III. Becky Thatcher.
IV. Injun Joe
V. Happy Ending.

Segona part

Díptic del Tirant. Per a narrador, trombó baix solista i banda.

J. R. Pascual-Vilaplana
Solista: Francisco Palacios Quixal, trombó
Narrador: Jordi Ruiz Rey
I. Tirant i l'ermità
II. Carmesina.

Cape Horn. Per trompa i banda - O. M. Schwarz
Solista: Enric Martínez Aragó, trompa

La Banda Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Manresa

L'any 2010 el mestre Joan Plaja va fundar la Banda Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Manresa i en fou el director fins l'any 2014. Després Francisco Palacios va agafar-ne el relleu, seguint amb els projectes de compromís ja adquirits amb la ciutat, però també amb nous projectes igualment ambiciosos. Des del curs 2016-17 la banda segueix treballant i creixent sota el mestratge d'Àlex Pons.

Des dels seus inicis ha anat creixent en nombre de membres així com en qualitat, alhora que participava en intercanvis amb altres bandes del país, festivals europeus i projectes musicals de tot tipus de música, des d'una col·laboració amb Obeses fins a arranjaments d'òperes sota la batuta del mestre Francesc Guillén.

La banda forma part del projecte educatiu de centre i a part de ser una assignatura troncal del grau professional reglat de música imprescindible per als alumnes, pretén ser una porta oberta d'enllaç entre la ciutat i la música.

 

Participació