Veïns dels Comtals denuncien l'estat d'abandonament d'un gos en un pati particular

Van avisar SEPRONA de la Guàrdia Civil, però no van accedir a l'immoble perquè els inquilins no van obrir-los la porta

El gos, de la raça american stanford, en el pati
El gos, de la raça american stanford, en el pati | Arxiu particular
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:08h
Veïns dels Comtals de Manresa porten gairebé un any convivint amb una forta pudor d'excrements i veient l'estat d'abandonament d'un gos de la raça american stanford en un pati particular del barri. L'animal viu en un espai deixat, on ningú no recull els excrements i en que "es passa dies sense que li treguin ni aigua ni menjar", segons han explicat a NacióManresa.

Els veïns, que han presentat denúncia a la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, també hen entrat una instància a l'Ajuntament de Manresa perquè auxiliïn l'animal, sense èxit fins ara. "El cos de SEPRONA de la Guàrdia Civil van respondre a la nostra denúncia, però no van entrar a l'habitatge perquè els inquilins no els van obrir la porta, i els Mossos d'Esquadra ens van dir que no tenien efectius per gestionar aquesta denúncia, i ens van recomanar que presentéssim una instància a l'Ajuntament", ha explicat una de les veïnes afectades.

Els veïns han presentat la instància a l'Ajuntament de Manresa, "però per ara no hem rebut cap resposta". L'animal presenta símptomes evidents de malures, sobretot a la cua, "que la té a sang viva", tot especulant que podria ser fruit de sarna, "tot i que no ho podem assegurar perquè no tenim accés al gos".

Els veïns denuncien que la situació fa gairebé un any que dura. "Els amos del gos es dediquen a la criança de gossos de la raça american stanford sense tenir cap tipus de llicència, i l'animal del pati és el mascle que fan servir per muntar les famelles", explica la marteixa veïna.