CCOO demana la dimissió del gerent de Lledoners per denegar el permís de matrimoni a un funcionari

El sindicat denuncia que són l'unic centre penitenciari de Catalunya on es deneguen aquests permisos "de forma sistemàtica"

Centre Penitenciari Lledoners
Centre Penitenciari Lledoners | Gemma Aleman
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:43h
La secció sindical de CCOO al Centre Penitenciari dels Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, demana al gerent del centre que renunciï o que "rectifiquui de forma urgent" la seva decisió de denegar el gaudi d'un permís per matrimoni d'un treballador del centre. El sindicat posa sobre la taula que, "per més inri", la parella del treballador afectat és també funcionària d'un altre centre penitenciari on "no ha tingut cap problema per aconseguir" el seu permís.

El sindicat denuncia que aquesta denegació "és indignant, contrari a la norma" i que "voreja la il·legalitat" i atrubueix la decisió del gerent del centre a veure "qui és més creatiu retallant drets, amb la vista posada en un lloc en la Secretària de Mesures Penals".

CCOO adverteix que a banda d'aquest cas, hi ha tres sol·licituts més que estan pendents de resolució al Centre Penitenciari dels Lledoners, "però que des de gerència ja els han comunicat verbalment que serien negatius". Segons la secció sindical, "el gerent posa com a excusa que és criteri general del departament, però sabem que això és fals", ja que no passa en altres centres penitenciaris de Catalunya i a Lledoners és l'únic lloc on es deneguen "de forma sistemàtica".

Finalment, CCOO fa una crida a les altres forces sindicals a "fer front comú" i anuncia que els seus serveis jurídics "estudien la possible interposició de denúncia personal identificant càrrec i persona responsable d'aquesta vulneració de l'EBEP".