Les AMPA i les escoles públiques de Sant Fruitós s'uneixen per evitar el tancament d'una línia de P3

El Departament d'Ensenyament estudia la possibilitat de tancar una de les línies de l'escola Monsenyor Gibert

Escola Monsenyor Gibert
Escola Monsenyor Gibert | AjSFB
Redacció
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:23h
Les escoles Monsenyor Gibert i Pla del Puig, i les seves AMPS a més a més de la de la llar d'infants les Oliveres de Sant Fruitós s'han conjurat per evitar el tancament d'una de les dues línies de P3 a l'escola Monsenyor Gibert, tal i com el Departament d'Ensenyament els ha explicat que estan estudiant de cara al proper curs.

En un comunicat conjunt emès pels dos centres i l'AMPA de les escoles i la llar d'infants públiques del municipi, han anunciat mobilitzacions per evitar que el municipi es quedi amb només dues línies d'ensenyament de les tres que té ara.

Les accions per evitar-ho han començat ja. Els centres llueixen pancartes contra l'eliminiació de la línia. També s'han plantat 28 cadires amb números a l'entrada de l'escola Monsenyor Gibert per representar el lema de la campanya "No és qüestió de números". Finalment, aquest dijous es farà una mobilització que unirà les dues escoles, la Monsenyor Gibert i la del Pla del Puig, transportant cadires d'un centre a l'altre a partir de 2/4 de 5 de la tarda.

El Departament d'Ensenyament va comunicar a la direcció de l'escola Monsenyor Gibert que el centre perdria, previsiblement una línia de P3 per al curs 2019-20. Malgrat que la informació es coneix des de fa dies, no es va fer pública per no influir en els resultats de les eleccions municipals que han tingut lloc aquest diumenge. Mentrestant, durant la campanya, l'alcalde Joan Carles Batanés ha anunciat l'acord per construir un emplaçament definitiu per a l'escola Pla del Puig, que actualment es troba amb instal·lacions provisionals.
 

Pancarta a l'exterior de l'escola Monsenyor Gibert Foto: EMG


Segons el comunicat dels centres i les AMPA, per al curs 2019-20 hi ha, actualment, 28 preinscripcions per a l'escola Monsenyor Gibert i 21 per a la del Pla del Puig. El tancament d'una de les línies de P3 significaria, segons els responsables dels centres, l'augment de la ràtio d'alumnes per classe a les dues escoles, la reducció del personal docent, haver d'assumir la matrícula viva i, sobretot, la "reducció de la qualitat de l'ensenyament" i "de l'atenció personalitzada" dels alumnes.

Davant d'aquests fets, aquest dimarts s'han reunit responsables de les AMPA de les dues escoles i de la llar d'infants municipal les Oliveres per evitar "posar en joc la qualitat dels serveis públics" retallant "recursos humans, materials i organitzatius" en l'atenció educativa dels infants. Per això, les AMPS demanen "la implicació de tothom en aquesta lluita".

Aquest dimecres, els responsables de l'AMPA i de la direcció de l'escola Monsenyor Gibert es reuniran amb l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, per consensuar una acció conjunta en la defensa de les tres línies públiques de PS al municipi.