L'artista madrilenya Ana Matey exhibirà la seva evolució personal i creativa al CACis de Calders

Ho farà aquest dissabte a dos quarts de vuit del vespre

L'artista Ana Matey
L'artista Ana Matey | Arxiu particular
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:27h
Aquest dissabte, 1 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, les instal·lacions del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACiS) de Calders seran l'escenari de la presentació performativa del llibre El Recolector de Plumas, ideat per l'artista madrilenya Ana Matey. Lluny, però, de ser una publicació convencional, El Recolector de Plumas és com un àlbum il·lustrat de la trajectòria artística i vivencial de la seva autora; una història que va néixer l'estiu del 2008, quan, arran d'un viatge que va fer a Normandia "per allunyar-me del ritme frenètic de la ciutat", va començar a preguntar-se si estava vivint la vida que volia.

Aquest qüestionament existencial va aparèixer-li al llarg de les innumerables caminades que va fer per aquella regió de França, en les quals va anar recol·lectant plumes: "aquell acte repetit de caminar i recollir plumes, concebut com una forma conscient i plena de viure i sentir el cos, i d'observar i sentir el que ens envolta, em va plantejar un dubte: quan és més lliure, una pluma, quan està unida amb la resta o quan se'n desprèn i queda a expenses del vent o de qualsevol altre cos que la faci moure?", explica Matey. Amb la voluntat d'afrontar el dilema, l'artista va decidir iniciar un procés creatiu per mostrar "els grans enigmes sobre la nostra manera de viure, tant individualment com col·lectivament".

Amb aquest pretext, la madrilenya va anar engendrant propostes i treballs, tots ells hereus de la idea mare que va batejar amb el nom de El Recolector de Plumas. De fet, durant la tardor del 2012 va editar el llibre-objecte amb el mateix nom: una primera publicació amb les creacions sorgides en el marc d'aquest procés.

Ara, set anys després, Matey continua amb la seva recerca artística. La darrera proposta que ha ideat porta per títol Conversaciones sobre lo natural, una obra fotogràfica de caràcter performatiu que va començar al Parc Regional del Riu de Guadarrama (on viu) i ha acabat de gestar, durant el mes de maig, al Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACiS). "És la mirada d'una urbanita que fa set anys que viu al camp", comenta, tot posant de manifest la importància de la relació entre éssers humans i natura, i de com el fet de canviar d'aires i de paisatge pot ajudar-nos a "ampliar el nostre mapa cognitiu".

Així doncs, en la presentació d'aquest dissabte, Ana Matey farà un repàs pels seus darrers deu anys de creacions, a través d'una performance en la qual posarà de manifest la seva evolució tant personal com artística.