ProuSal programa una trobada oberta a un mes de l'stop definitiu del vessament de runam al Cogulló

L'objectiu de la plataforma és fer balanç de les accions que s'han dut a terme fins ara així com també definir les línies a seguir al llarg dels propers mesos

ProuSal programa una trobada oberta a un mes de l'stop definitiu del vessament de runam al Cogulló
ProuSal programa una trobada oberta a un mes de l'stop definitiu del vessament de runam al Cogulló | ACN
NacióManresa
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:48h
La plataforma ProuSal, creada fa nou anys per "acabar definitivament amb el desastre ecològic produït pel vessament il·legal de runam salí sobre el nostre territori", ha organitzat, per aquest divendres, 31 de maig, una trobada oberta per fer balanç de les accions que han impulsat fins ara juntament amb altres col·lectius de defensa del medi ambient, així com també per definir les línies a seguir al llarg dels propers mesos.

La trobada, que començarà a les set de la tarda i es durà a terme a la Sala Joan Vilà i Valentí de Sallent, tindrà lloc un mes abans que ICL aturi, definitivament, l'abocament de runam al Cogulló, tal com va imposar-li el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el passat gener. Segons ProuSal, "es tracta d'una fita que hem perseguit durant molts anys que també voldrem analitzar" durant la jornada de divendres.

A banda d'això, però, la trobada, que porta per títol Com està "La Cosa"?, comptarà amb la conferència "Quins forats tenim sota del poble? I del Bages?", a càrrec del geòleg Josep Maria Mata; amb una anàlisi de les darreres novetats sobre runams, col·lectors, abocaments i plans de restauració, de la mà d'un membre de ProuSal, i amb xerrada "Un pas endavant: la creació de la Taula del Llobregat", glossada per l'activista Rosa Rodríguez.