Sóc Autor tornarà dijous a Manresa amb la jornada «L'Abecé del dret d'autor»

Es tracta d'unes jornades que tenen com a finalitat formar i assessorar tothom que es dediqui a la tasca de creació

Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:21h
Tornen les jornades de Sóc Autor, organitzades per Cases de la Música, amb l'ajuda i col·laboració de la Fundació SGAE i La Tornada. És un cicle que vol posar en primera línia la feina de l'autor, del creador, mitjançant la creació de grups de treball, formació i assessorament per tothom que realitza aquesta tasca. 

Aquest dijous 30 de maig, a partir de les 7 de la tarda, Sóc Autor tornarà a Manresa amb la jornada L'Abecé del dret d'autor, després que l'última edició se celebrés el 2017 al Casino de Manresa i fos tot un èxit. Durant la jornada, que consta de cinc dates, es tractaran temes com la composició de cançons i la seva posterior monetització, la gestió dels drets, l'assessorament legal, els drets i el tipus de llicències d'aquestes activitats o les diferències que existeixen entre autor i intèrpret. A més a més, es posaran sobre la taula diferents experiències personals de reconeguts artistes. 

És l'última oportunitat de veure aquesta xarrada de L'Abecé del dret d'autor: Aquesta serà l'última de les cinc jornades organitzades per Cases de la Música, que ja van passar durant el mes de maig pel Gironès, l'Hospitalet, Mataró i Terrassa. 

Les ponents de L'Abecé del dret d'autor

Agnela Domínguez (directora de Comunicació i Activitats de la SGAE a Catalunya) i Silvia Paredes (responsable del Departament de Socis de la SGAE a Catalunya) seran les ponents d'aquesta jornada, que se celebrarà a la Casa de la Música de Manresa. 

Durant les dues hores que dura aquesta xerrada, les dues professionals resoldran tots els dubtes que es vagin plantejant: com s'han de registrar totes les obres per cobrar drets d'autor, el procediment per fer-ho de la millor manera, qui paga els drets, on reclamar els drets d'autor no percebuts, com i quan es reparteixen. 

En definitiva, es tracta de resoldre, informar i assessorar tots els creadors, tant novells com consolidats, de la importància de la seva tasca i de com desenvolupar-la de la millor manera possible. 

La jornada és gratuïta, però l'aforament és limitat: és necessari inscriure's aquí.