El Servei Educatiu del Kursaal estrenarà dimarts Cantaxics a les Escoles

Prop de 900 alumnes de cicle Inicial de primària de la Catalunya Central formaran part del cor d'una cantata

Elaboració del decorat del Cantaxics d'enguany
Elaboració del decorat del Cantaxics d'enguany | MEES
Redacció
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:06h
Gairebé 900 nens i nenes de cicle de Inicial de Primària de 27 escoles de la Catalunya central (7 de Manresa, 15 de la resta del Bages), 1 del Moianès, 2 de l'Anoia, 1 de la Cerdanya i 1 del Vallès Occidental participaran aquesta setmana, de dimarts a divendres (19h), en els quatre concerts de Boix el Bruixot i la ciutat de Meravella, la cantata del manresà Manel Justicia i música del també manresà Jordi González, que estrenarà el projecte Cantaxics a les Escoles, adreçat a alumnes de de Cicle Inicial de Primària (1r i 2n), que formen part del cor de la cantata.

Per aquest projecte, el Kursaal tria cada curs les cantates infantils que produeix anualment l'ACEM (Associació Catalana d'Escoles de Música), que ja estan pensades per nens i nenes de 1r i 2n de Primària dins del seu projecte Cantaxics, en aquest cas adreçat només a alumnes d'escoles de música. L'obra d'aquest any Boix el Bruixot i la ciutat de Meravella, es va estrenar el 2015 i ara es torna a produir sota la coordinació del Servei Educatiu del Kursaal que en valora molt positivament la vàlua i la qualitat per protagonitzar el nou projecte Cantaxics a les Escoles. La cantata, amb direcció musical del cor a càrrec de David Sisó, comptarà amb quatre músics (Lluís Ribalta - bateria, Joan-Pau Chaves - teclats, Jordi Blanes – baix elèctric i Jordi González -direcció de músics i piano); a més a més del narrador, que serà el mateix Manel Justicia, autor de la cantata.

Cantaxics a les Escoles és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Amb la posada en marxa d'aquest projecte, el Servei Educatiu - que compta amb el suport d'ICL Iberia- completa el ventall de propostes per a alumnes d'entre 2 i 16 anys. En suma 5: a part del Cantaxics a les Escoles, hi ha Rexics (EI 2 anys), Cantània (Cicle Mitjà i Superior de Primària), Fem Òpera! (1r i 2n d'ESO) i Fem Dansa!. (3r i 4t d'ESO) El Kursaal és un dels únics teatres de fora de Barcelona que té Servei Educatiu que ofereix projectes per a tots els cicles que permeten als infants i joves treballar des de l'escola o institut el seu esperit més creatiu i el treball en equip a través de la cultura.

Boix el Bruixot i la Ciutat de Meravella

A la cantata d'aquest curs, Boix el bruixot fa una maledicció a la ciutat roja, blava i verda, però en Xavier, la Lola i la Flora, uns protagonistes especials -perquè tenen algunes dificultats que, aparentment, no tenen la resta d'habitants de la seva ciutat-, faran entrar en raó el bruixot, sense fer massa coses: fent una abraçada, escoltant amb atenció, cantant un cançó, etc., grans remeis que curen grans mals. Finalment, les ciutats, cada una amb les seves particularitats, s'uneixen per fenr-ne una de sola, multicolor i diferent: la ciutat de Meravella. una història meravellosa amb rerefons: el valor de la inclusió i el reconeixement envers les persones que tenen capacitats diferents.