ERC s'imposa per primera vegada, també, al Consell Comarcal del Bages

Els republicans sobrepassen Junts per Catalunya a l'òrgan comarcal i es queden a quatre consellers de la majoria absoluta

Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del darrer mandat
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del darrer mandat | CCBages
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:59h
La victòria d'ERC a gran part dels municipis de la comarca del Bages se suma a una victòria incontestable al Consell Comarcal del Bages, amb 13 dels 33 consellers en disputa, o sigui, a 4 de la majoria absoluta. És la primera vegada que els republicans guanyen al Consell Comarcal des que es van crear. Els representants als consells comarcals es decideixen per una fórmula que té en compte la xifra absoluta de vots aconseguits i el número de regidories a la comarca.

ERC es queda a 4 conselles d'obtenir la majoria absoluta. Quatre consellers que pot obtenir segons diverses fórmules, si vol continuar apostant per un govern de forces d'esquerres al Consell Comarcal del Bages, tal i com ha escollit darrerament. El PSC, amb qui va trencar a mig mandat passat per l'aplicació del 155, té 6 conselles, però també la CUP i els comuns en sumen 4, 3 els cupaires i 1 els hereus d'ICV.

Completen la composició del Consell Comarcal del Bages, els 9 representants obtinguts per Junts per Catalunya, i un únic representant de Ciutadans, que entra per primera vegada a l'òrgan comarcal.