Valentí Junyent emplaça Marc Aloy a «asseure's» després de l'«empat tècnic»

L'alcalde i cap de llista de Junts per Manresa es mostra "orgullós d'haver aconseguit més de 9.000 vots"

Foto de grup dels vuit regidors de Junts per Manresa
Foto de grup dels vuit regidors de Junts per Manresa | Laura Coletas
27 de maig del 2019
Actualitzat a la 1:06h
Després d'un frec a frec amb ERC durant tot el recompte, Junts per Manresa esdevé la segona força més votada a Manresa, amb només una diferència d'onze vots. Les dues formacions han acabat empatades amb nombre de regidors, vuit en concret, però la formació d'Aloy ha aconseguit un 28,14% davant el 28,11% de Junts per Manresa. 

"Primer de tot felicitar a Esquerra, que ha estat el guanyador. El segon és que un empat tècnic s'ha de saber gestionar, i confiem que se sàpiga fer perquè la ciutat ho ha volgut així. Hem de respondre a aquesta confiança dels ciutadans. Jo crec que avui és una nit per gestionar els silencis i jo intentaré estar a l'alçada de les circumstàncies", ha assegurat Valentí Junyent. 

"El guanyador és el guanyador i això no ho negarem. Estem empatats amb regidors i a partir d'aquí, cal felicitar Esquerra", ha seguit, i s'ha mostrat "orgullós d'haver aconseguit més de 9.000 vots. Ja he trucat al Marc i ens hem emplaçat a seure, perquè es evident que aquesta és la voluntat de la ciutadania, amb la diferència que el 2015 qui convocava érem nosaltres i ara qui convoquen són ells. Estem satisfets dins el que cap malgrat que el resultat no és el que haguéssim volgut". 

Junyent ha seguit posant sobre la taula que "han guanyat els companys de govern d'ERC, de l'última etapa de coalició. He felicitat al Marc Aloy; li he fet saber que compta amb nosaltres per governar. És evident que ens hagués agradat ser la força més votada, era un dels reptes". Junyent ha recordat que l'empat a 8 regidors és un govern, "si acabem entenent-nos", similar amb el nombre de membres que teníen ara.

Finalment, Junyent s'ha donat temps. "Necessitem respirar-ho, pair-ho i després valorar-ho com es correspon. En qualsevol cas, estem tots una mica tocats. Espero que remuntem ràpid. Ens ha fet confiança molta i molta gent, això és una bona senyal, més de 9. 000 vots és un sostre que sabem el que costa en aquesta casa".