Nit històrica i de bojos a Manresa: ERC guanya 80 anys després... per 11 vots de diferència

A falta de 5 punts per finalitzat l'escrutini, Junts per Manresa guanyava per 100 vots, però el barri Valldaura ha permès la remuntada dels republicans

Ambient a l'Espai Rubiralta on ERC ha seguit el recompte
Ambient a l'Espai Rubiralta on ERC ha seguit el recompte | Aina Font
26 de maig del 2019
Actualitzat el 27 de maig a les 9:34h
Nit històrica per Manresa: ERC ha guanyat les eleccions municipals 80 anys després. Però també nit de bojos a la capital del Bages ja que ERC ha guanyat en l'últim sospir per... només 11 vots de diferència. I la diferència s'ha eixugat amb una remuntada a última hora. Amb el 95% dels vots escrutats, Junts per Manresa tenia la victòria a la mà per uns 100 vots, però el barri de Valldaura ha permès la remuntada d'ERC. Totes dues formacions tindran 8 regidors, però els republicans tindran la força moral a l'hora de negociar l'alcaldia.

Un panorama menys fraccionat

Darrere dels dos grans guanyadors de la nit, la situació s'ha mantingut pel que fa a la resta de forces que ja tenien representació, amb l'única particularitat que el PSC de Felip González ha incorporat el regidor que va obtenir Democràcia Municipal el 2015 i ha passat de 3 regidors a 4. Fem Manresa ha mantingut els 3 que tenia la CUP, i Ciutadans ha fet el mateix amb els seus 2 regidors.

I a partir d'aquí, res més. Manresa ha confirmat que no és ciutat d'experiments. Les cinc forces que es presentaven per entrar a l'Ajuntament s'han quedat lluny del 5% mínim requerit per obtenir representació. Manresa En Comú ha seguit l'estela d'ICV en les dues darreres eleccions i ha quedat, de nou, fora del ple, molt lluny de poder entrar (gairebé 2 punts). Just a la seva esquena, el PP, malgrat l'esperpèntica campanya del seu cap, Joan Comas, ha quedat a 2 punts i mig. Primàries ha obtingut 792 vots, pocs més que Solidaritat fa 4 anys o MoVeM en fa 8, i Podem ha recollit les engrunes del rèdit de la marca.

Finalment, Vox, ha estat la força menys votada a Manresa.