El BAXI Manresa perd a Saragossa, però serà al play-off 21 anys després (83-74)

La victòria del Fuenlabrada contra l'Iberostar Tenerife i la resta de resultats han permès la classificació

El BAXI Manresa ha aconseguit l'objectiu de ser al play off
El BAXI Manresa ha aconseguit l'objectiu de ser al play off | E. Casas
26 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:34h
Poques vegades un esport ha estat tan just. Tot i perdre a Saragossa, el BAXI Manresa serà als play-off 21 anys després. Ha estat una dolça derrota. Els bagencs han lluitat com sempre. Han caigut donant-ho tot. Però no ha tingut importància. La triple carambola s'ha donat. Les bones noves arribades de Fuenlabrada -que ha guanyat l'Iberostar Tenerife per 88-84, han fet que l'alegria es desfermés al darrer minut. Un minut que ja no s'ha jugat.

El BAXI Manresa ha afrontat el partit decisiu amb Sergi Garcia, Iffe Lundberg, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic i Cady Lalanne. Pel Saragossa han sortit Bob McCaleb, Stan Okoye, Reinaldas Seibutis, Nemanja Radovic i Javier Justiz. Eks bagencs han sortit a mossegar. Tres tirs lliures de Zubzic i una cistella de Tomàs posaven el primer avantatge visitant (0-5, minut 2) Els locals han despertat gràcies a un triple d'Okoye. Justiz empataria després enmig d'un ambient digne del què es jugaven els dos equips. Tots dos hi posaven duresa. Bona mostra n'és que Radovic, pels aragonesos, i Lundberg, pels manresans, tenien ja dues personals abans dels cinc primers minuts.

El BAXI Manresa no deixava tirs fàcils al seu rival. En atac, abusava del triple sense massa encert. Poc a poc, el Saragossa agafava la iniciativa i aconseguia avançar-se (14-10, minut 6). Zubzic sumava de tres per acostar el seu equip. Però al BAXI Manresa li costava fer bones connexions. Al final del primer quart, dominaven els de casa (19-15). Els locals seguien dominant. Per la seva part, Peñarroya feia moure la banqueta en busca d'un quintet que contrarestés el rival. El Saragossa ha obtingut una màxima renda de set punts diversos cops. La tenacitat manresana feia que no passés d'aquí. Els de Peñarroya han aconseguit posar-se a només tres punts (32-29, minut 17) abans que Justiz fes una esmaixada candidata al top-7 de la jornada. Quatre punts seguits d'Okoye obligaven Peñarroya a demanar temps mort (38-29, minut 19). Les instruccions del tècnic han servit per tallar la sagnia i reduir el desavantatge a la mitja part (38-33).

Els triples del BAXI Manresa a començament de la segona part li permetien seguir dins el partit. Els locals també estaven lúcids. En el seu cas, tirant de dos punts. Justiz feia mal dins la pintura. A l'interior, la situació es podia complicar més després de la quarta personal de Zubzic. Per postres, Sakho cometia la tercera i els bagencs estaven en bonus quan encara quedaven cinc minuts per acabar el quart. El Saragossa no en duia cap en el mateix lapse temporal. Muñoz ha tingut l'opció d'empatar el partit però ha errat el llançament. Okoye, al següent atac, distanciava els seus (52-47, minut 26). Poc després, el d'Ávila sí que encertaria des dels 6,75 per empatar a 52. Nacho Martín sumaria tres tirs lliures de quatre llançaments per oxigenar els seus. McCaleb també ha protagonitzat tres jugades de mèrit.

Al BAXI Manresa li calia tornar a remar (61-53, minut 29). I ho ha fet. Un parcial de 0-8 empatava a 61 ja al quart decisiu. Ara eren els locals qui no entraven res. Els de Peñarroya tenien l'ocasió d'avançar-se molt minuts després. I ho han fet. Lalanne situava el 61-63 a manca de 07:41. L'haitià s'ha fet visible aquest tram de partit i els seus companys l'han buscat. I trobat. Es presentaven uns darrers cinc minuts apassionants mentre ningú es podia estar de mirar el què passava a les altres pistes. tres triples seguits del Saragossa obligaven una nova heroica (78-69, minut 37). Peñarroya reunia els seus per fer el darrer intent. Els manresans han aconseguit posar-se a cinc punts. Però el vent anava de cara per als locals. La parròquia manresana estava ja més pendent de Fuenlabrada. Les bones noves han fet esclatar els aficionats i banqueta (83-74). La derrota més dolça.